ALEKSANDAR RAKIĆ GRABI KA UFC TITULI: "Blahovič želi pojas nazad, ali postoji jedan problem, a to sam ja"

Novosti online 12. 05. 2022. u 09:15

NAŠ borac, Aleksandar Rakić (14-2), u subotu se vraća u ring nakon 14 meseci pauze i dve pobede u nizu. Dočekaće ga bivši prvak poluteške kategorije Jan Blahovič(28-9) .

FOTO: EPA

Poljak je pojas obranio samo jedanput protiv prvaka srednje kategorije Izraela Adesanje, a krajem prošle godine mu ga je preoteo Glover Tekseira.

Rakić je izjavio da tako duga pauza nije bila idealna za njega, ali da mu je značajno pomogla da usavrši svoj set veština za najveću borbu u karijeri, koja će biti glavna borba večeri na UFC-ovoj priredbi.

-Ovo je 14-mesečni otkaz za mene, ali sam zaista naporno radio za to vreme. Unapredio sam sve svoje veštine i postao sam godinu dana stariji, to znači da sam godinu dana pametniji. Jedva čekam. Tako sam uzbuđen zbog borbe. Verovali ili ne, uživam u smanjenju težine - rekao je srpski borac.

Blahovič nije krio da je gladan da se ponovo popne na vrh i povrati pojas. Ali, "raketa" je rekao da se to neće desiti na njegov račun.

-Očekujem najbolju verziju Jana, posebno jer njegov poslednji nastup nije bio dobar. Izgubio je pojas. Doći će u subotu uveče u oktagon i biće motivisan i fokusiran. Želi pojas nazad. Ali postoji jedan problem, a to sam ja - zaključio je naš borac sa austrijskim pasošem.

Ljubitelje ovog borilačkog sporta očekuje spektakl u Las Vegasu. Duel ima veliki značaj, jer će pobednik dobiti priliku da se bori za titulu u najjačoj MMA organizaciji na svetu.

Pogledajte više