SRPKINJE KREĆU U BORBU ZA MEDALJE: Šest naših devojaka na SP u boksu

Tanjug

09. 05. 2022. u 12:12

SVETSKO prvenstvo u boksu za žene počinje danas u Istanbulu, a Srbiju će predstavljati šest bokserki, među 310 takmičarki iz 73 zemlje sveta.

Foto: AP

Prvog dana Srpkinje neće ulaziti u ring, ali već sutra Snežana Šiljković, u kategoriji do 48 kilograma, boriće se protiv predstavnice Južne Afrike Dile Vujolvethu.

Trećeg dana, 12. maja, u hali Bašakšehir u ring će četiri reprezentativke Srbije: Nina Radovanović (50 kg) protiv He Su Kang (Južna Koreja), Jelena Zekić (54 kg) protiv Kristin Kruveljer (Francuska), Natalija Šadrina (60 kg) protiv Jeonji Oh (Južna Koreja) i u kategoriji do 66 kg Milena Matović protiv Stefani Pineiro Akuino (Portoriko).

Šesta srpska reprezentativka Jelena Janićijević, koja je u prvom kolu slobodna, u drugom kolu nastupiće 15. maja protiv pobednice meča Vivijana Beatriz Palensio (Argentina) - Mai Kito (Japan).

Uz reprezentativke Srbije na šampionatu sveta u Turskoj nalaze se i treneri Marko Tubić, Luis Frometa, Bato Venkov, Darko Radovanović i Stefan Hubert.

Baš kao i na muškom šampionatu sveta u Beogradu, Svetska bokserska federacija obezbedila je vredne novčane nagrade za osvajačice medalje - prvo mesto 100.000 dolara, srebrna medalja donosi 50.000, a obe bronze po 25.000 dolara.

Sinoć je održana ceremonija svečanog otvaranja, a zastavu Srbije nosila je Jelena Zekić.

- Maksimalno smo motivisane, hrabre, rešene da ostavimo srce u ringu za trijumf Srbije. Nas šest boriće se za istoriju i slavu naše zemlje, verujemo da će bar jedna od nas uspeti da ostvari san koji svaka od nas sanja, a to je da se nađe na pobedničkom postolju svetske smotre bokserki u Istanbulu. San je bilo koja medalja, a kada bi bila ona najsjajnija, to bi značilo i intoniranje naše himne, što nema cenu. Neka igre počnu i neka nam donesu radost za koju smo krvavo radile i koju zaslužujemo – istakla je Zekićeva.

Pogledajte više