TOM BREJDI STIŽE U EVROPU! Gledaćemo ga na meču u Minhenu

Novosti online 05. 05. 2022. u 14:26

POVOD dolaska 44-godišnjeg Toma Brejdija u Minhen biće utakmica između Sijetl Sihoksa i Tampa Bej Bakanirsa, koja će se igrati na stadionu Bajerna.

Foto: AP

Brejdi je sinonim za amerčki fudbal i najveći NFL igrač svih vremena. Ima više osvojenih prstenova od bilo kog tima u ligi. Osvojio ih je čak sedam.

Na kraju sezone legendarni kvoterbek odlučio je da ode u penziju, ali se "brzinom svetlosti" odlučio da se vrati iz nje i još jednom, u svojoj 44 godini, pokuša da dođe do novog Lombardijevog trofeja sa Tampa Bej Bakanirsima.

Čelnici NFL-a već godinama pokušavaju da dodatno popularizuju sport izvan Amerike i biraju velike gradove širom sveta za domaćine nekoliko utakmica ligaškog dela šampionata.

Meč između Sijetla i Tampa Beja igraće se na "Alijanc Areni" sa početkom od 15:30 po srednjeevropskom vremenu.

Pored ove utakmice, još tri utakmice su planirane da se odigraju van granica Sjedinjenih Američkih Država. Dve su zakazane da se odigraju u Londonu, a jedna u Meksiko Sitiju.
 


I do sada su NFL utakmice igrale u britanskoj prestonici i u pomenutom gradu Južne Amerike, ali ovog puta je u kalenadr uvršten i najveći grad Bavarske.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 
Pogledajte više