HRABROST ILI LUDOST? Kanelo hoće borbu protiv Usika

Novosti online 05. 05. 2022. u 13:50

NAJVEĆI bokserski promoter današnjice Edi Hern otkrio je planove Kanela Alvareza da se bori protiv Oleksandra Usika u bliskoj budućnosti.

FOTO: EPA

Menadžer popularnog Meksikanca otkrio je uslove pod kojima bi se Kanelo borio.

- Kada govorimo o načinu razmišljanja i pobedi, on iskreno veruje da može da pobedi  Usika za titulu svetskog prvaka u najtežoj kategoriji. Rekao mi je ako mogu da napravim tu borbu gde će obojica imati minimum kilograma koliko je potrebno za tešku kategoriju (91 kg), da će ga pobediti - izjavio je Hern.

Alvarez je karijeru započeo boreći se u poluvelter diviziji, koja podrazumeva težinu do 64 kilograma. Tokom karijere konstantno je menjao težinske klase, te je postajao svetski šampion u srednjoj, polusrednjoj, supervelter i poluteškoj kategoriji.

Mesikanac je do sada pokazao da mu nije problem da boksuje protiv većih protivnika, ali postavlja se pitanje da li je Ukrajinac preveliki zalogaj?

I kada bi organizovali meč gde će oba boksera imati isti broj kilograma (minimalan za borbu u teškoj kategoriji), Usik će i dalje imati veliku visinsku prednost od 18 centimetara i veći raspon ruku od čak 20 centimetara. Pored svega toga, Oleksandar je olimpijski šampion, kao i prvak u kruzer i teškoj kategoriji koji je i dalje neporažen.

Realizacija meča je i dalje daleko, jer se Kanelo u subotu bori sa Rusom Dimitrijom Bivolom, dok se Usik sprema da na leto odradi revanš meč sa Entonijem Džošuom.

Svakako nema sumnje da bi ova borba privukla mnogo pažnje kod ljubitelja "plemenite veštine", baš zbog toga što se radi o znatnoj razlici u veličini dva suparnika. Ali i jer je reč o jednim od najvećih boksera današnjice.
 

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 
Pogledajte više