RADNIČKI POVEO U POLUFINALU: Kragujevčani pobedio Partizan posle preokreta

Novosti online 04. 05. 2022. u 21:42

VATERPOLISTI Radničkog pobedili su Partizan na "Banjici" sa 11:10 u prvoj utakmici polufinala Superlige Srbije.

FOTO: VK Radnički

Derbi je u potpunosti opravdao očekivanja. Od početka do kraja vodila se bespoštedna i neizvesna borba, a pitanje pobednika rešeno je u samoj završnici.

Kragujevčani su dva puta vodili na startu, ali su crno-beli preokrenuli golovima Kojića sa dva igrača više i Baraća sa igračem više – 3:2, a potom u drugoj deonici nastavili u istom ritmu i stigli do plus tri (5:2), sa koliko se potom i otišlo na odmor – 6:3.

U nastavku susreta Radnički je bio bolji rival, topio zaostatak i u nekoliko navrata prilazio na minus jedan, ali nije uspeo da preokrene sve do samog finiša. Mladi Kojić je početkom poslednje deonice vratio Partizan na plus dva (10:8), ali tu je domaćin zaustavljen. Potom su Krug, Ukropina i Ćuk uspeli da zatresu mrežu crno-belih i serijom 3:0 donesu pobedu Radničkom.

FOTO: VK Radnički

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Aleksa Ukropina sa tri gola, a pratili su ga Nikita Krug i Josip Vrlić sa po dva, koliko su na drugoj strani postigli Barać, Aleksić i Kojić.

Kragujevčani su napravili veliki korak ka plasmanu u narednu rundu, a prvu meč loptu imaće već u subotu, od 19 časova, na svom bazenu u Kragujevcu.

Partizan – Radnički 10:11 (3:2, 3:1, 3:5, 1:3)

BEOGRAD – Bazen: "Banjica". Sudije: Milović i Anđelić.

PARTIZAN: Rističević, Jakšić 1, Barać 2, Vićković, Aleksić 2, Velkić, Boven 1, Nešić, Vico, Gak, Miloš 1, Kojić 2, Bulajić, Vavić 1. Trener: Miloš Korolija.

RADNIČKI: Dobožanov, Branković, Stanojević, Janković, Ćuk 1, Krug 2, Ukropina 3, Pljevančić 1, Toholj, Miličić, Lukić 1, Vrlić 2, Todorovski, Radulović 1. Trener: Uroš Stevanović.

BONUS VIDEO: SPORTISTA 2021. GODINE: Filip Filipović je jedan od najtrofejnijih srpskih olimpijaca

 
Pogledajte više