DOVOLJAN I BOD: Rukometašice u subotu sa Islandom za plasman na EP

S. K.

21. 04. 2022. u 22:37

ISLAND je poslednja prepreka rukometašicama Srbije na putu ka EP od 4. do 20. novembra u Sloveniji, Severnoj Makedoniji i Crnoj Gori.

FOTO: RSS/RS TURSKE

Našim damama je dovoljan i bod za odlazak na šampionat Starog kontinenta, ali je jasno da će sve učiniti da pobedom "overe" plasman i zbog toga pozivaju navijače da im budu igrač više sutra (18.00) u Zrenjaninu.

Izabranice Uroša Bregara su prekjuče, u petom kolu kvalifikacione grupe 6 u Kostamanu, savladale Tursku sa 36:30, dok im je Švedska pobedom nad Islandom (29:23) olakšala posao. Islanđanke samo pobeda vodi na EP.

- Očekivali smo tešku utakmicu sa Turkinjama, jer one kod kuće igraju veoma dobro i srčano i prvo poluvreme je bilo na visokom nivou. Našom odbranom tokom prvog dela igre nisam zadovoljan. Na poslednjoj utakmici kvalifikacija protiv Islanda moramo da podignemo nivo odbrane. Moramo da budemo jači, agresivniji i da unesemo više želje u utakmicu protiv Islanda. Želeo bih da pozovem sve navijače da nas bodre, jer nam je baš bitna podrška, kao što je bila u utakmici sa Švedskom. Bili su naš dodatni igrač na terenu i iskoristio bih priliku da poručim svima da dođu i da nas podrže - naglašava za sajt RSS selektor Uroš Bregar.

Podršku sa tribina Kristalne dvorane očekuje i sjajno krilo Sanja Radosavljević:
- Nadam se da ćemo imati vremena da se spremimo za Island i bićemo fokusirane na njih. Pozivam sve navijače da nas podrže i da idemo zajedno do pobede.

Protiv Turkinja teško se u prvom poluvremenu povredila Jovana Kovačević, a koliko će morati da odsustvuje sa terena znaće se posle detaljnih pregleda. 

Pogledajte više