SLAVLJE SRPKINJA U TURSKOJ: Rukometašice korak bliže Evropskom prvenstvu

Novosti online 20. 04. 2022. u 19:44

Rukometašice Srbije slavile su u Turskoj protiv istoimene reprezentacije, rezultatom 36:30 (17:16), u okviru 5. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2022.

FOTO: RSS

Izabranice Uroša Bregara su ovom pobedom osvojile nova dva boda i zauzele drugo mesto u svojoj kvalifikacionoj grupi, odmah iza Švedske.

Odličan početak drugog poluvremena doneo je Srbiji vođstvo od sedam golova razlike u 41. minutu, što je odlučilo dalji tok utakmice i odvelo našu nacionalnu selekciju do trijumfa. Napad pobedničke ekipe predvodila je Sanja Radosavljević, koja se  deset puta upisala u strelce.

Selektor naše reprezentacije istakao je zadovoljstvo zbog trijumfa, ali je naglasio da protiv Islanda, u narednom meču, odbrana ekipe mora biti na višem nivou.

- Očekivali smo tešku utakmicu jer Turska kod kuće igra veoma dobro i srčano i prvo poluvreme je bilo na visokom nivou. Našom odbranom tokom prvog dela igre nisam zadovoljan. Na poslednjoj utakmici kvalifikacija protiv Islanda moramo da podignemo nivo odbrane. Moram da istaknem da ova dva boda mnogo znače, moramo da budemo jači, agresivniji i da unesemo više želje u utakmicu protiv Islanda, rekao je Bregar za sajt Rukometnog saveza Srbije.


BONUS VIDEO Novak Đoković - pet tajni zbog kojih je postao najbolji na svetu

 
Pogledajte više