"ONI SU NAM TO URADILI!" Ruski as otkrio koji rival je kriv što im je zabranjeno da se takmiče

Novosti online 14. 03. 2022. u 21:40

SUKOB Rusije i Ukrajine doveo je do toga da ogromna većina ruskih sportista više ne može da se takmiči, a kada je o skijanju reč, otkriveno je i ko je najveći krivac za izrečenu zabranu.

FOTO: Tanjug/AP

Najuspešniji ruski olimpijski skijaš svih vremena, Aleksander Bolšunov, osudio je silne sankcije sportistima iz njegove zemlje, a naročito se osvrnuo na "krivicu" Norveške.

Međunarodna skijaška federacija (FIS) je najpre odlučila da se takmičari iz Rusije i Belorusije mogu nadmetati kao "neutralni sportisti", i to iako je Međunarodni olimpijski komitet insistirao da im se zabrani učešće gde god je to moguće.

Ali, FIS je potom podlegao pritiscima Skijaškog saveza Norveške, koji je obavestio svetsku ski-organizaciju da se u toj zemlji neće dozvoliti nastupi Rusa i Belorusa.

Bolšunov, koji je osvojio tri zlatne medalje na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu prošlog meseca, vrlo se razbesneo zbog toga.

- Veoma, veoma smo razočarani. Moglo bi se reći da smo izbačeni jer su Norvežani to uradili. To je bio dvostruki udar na nas, jer je jedna skijaški moćna zemlja tako postupila s nama. Mi smo njima glavni suparnici, u sportskom smislu rivali, ali ovo svakako nije dobar znak kada se neko tako ponaša prema nama, rekao je Bolšunov u TikTok intervjuu sa Ivanom Dokukinom.

BONUS VIDEO - TOP 10 NAJPLAĆENIJIH FUDBALERA: Koliko zarađuje Ronaldo a koliko Mesi...

 
Pogledajte više