POČELE DEVETE SPORTSKE IGRE MLADIH: Prva stanica Čačak, cilj promocija zdravog života

Novosti online 11. 03. 2022. u 13:07

PRVA stanica Karavana radosti i prijatelja, u devetoj sezoni Sportskih igara mladih, biće danas u Čačku, koji obeležava mini-jubilej, pet godina održavanja SIM.

FOTO: SIM

Plamen radosti i prijateljstva zapaliće se pred velikim brojem dečaka i devojčica, od predškolskog uzrasta do 15 godina.

Inspirisani edukativno-sportskom kampanjom "Zero Waste - Budi deo igre - Čuvajmo našu planetu", koja se ove godine prvi put realizuje u okviru Igara, SIM-ovci iz Čačka posadili su pet novih sadnica kuglaste katalpe. Radionice, kao i "zeleni poligon" su deo kampanje "Svet bez otpada". Planirano je da se ove ekološke radionice održe širom Srbije.

I ove godine deca širom Srbije takmičiće se u 10 sportova. SIM-ovci su nestrpljivo čekali da turniri počnu, tako da su već završena i dva regionalna turnira. u Sremskoj Mitrovici i Beogradu je učestvovao veliki broj mladih šahista. Maheri za crno-belom tablom stigli su i iz Rume, Novog Sada, Buđanovaca, Pančeva, Šida, Batajnice...

Sportske igre mladih su najveća manifestacija amaterskog sporta za decu i omladinu na ovim prostorima, čiji je osnovni cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a svi programi su besplatni.

Pogledajte više