OSMORO SRBA NA EP U BOKSU: Samo hrabro ka medaljama

A. S. P.

11. 03. 2022. u 12:46

EVROPSKO prvenstvo u boksu za seniore, seniorke i seniore do 22 godine, održaće se od danas do 24. marta u Poreču, a Srbiju će predstavljati osam reprezentativaca - dve bokserke i šest boksera.

FOTO: BSS

Čast da brane boje zastave imaju naše zlatne devojke Nikolina Gajić i Aleksandra Rapajić, kao i mlade bokserske nade: Omer Ametović, Sejdi Nazif, Semiz Aličić, Nenad Jovanović, Džejlan Toskić i Almir Memić. U stručnom štabu reprezentacije su: selektor Milan Piperski, trener Luis Frometa Matoš, kondicioni treneri Igor Tomašević i Marko Mijaljević i fizioterapeut Miloš Makera.

- Svi naši reprezentativci koji će nas predstavljati u Poreču svojim angažmanom, verom, posvećenošću, radom i izgaranjem na treninzima, sparinzima, pripremnim takmičenjima pokazali su da zaslužuju plasman na Evropsko prvenstvo do 22 godine. Svi su napredovali, pripreme u Beogradu su pokazale da su na pravom putu, da imamo izuzetne mlade takmičare koji mogu da se nose sa evropskim. Hrabrost i motivacija su kao i uvek na visokom nivou i ciljamo medalje - izjavio je selektor Milan Piperski.

Mladi srpski bokser Almir Memić rekao je da nacionalni tim očekuje žestoka konkurencija u Poreču.

- Ni mi nismo za potcenjivanje, ni našim protivnicima neće biti svejedno da nas vide u drugom uglu ringa. Kada izađe raspored mečeva znaće da imaju težak zadatak pred sobom, jer sada svi znaju za to da mi u svaki meč ulazimo svim snagama, hrabro i do kraja, da za nas poraz nije opcija - poručio je Memić.

Pogledajte više