HUMANITARNA UTAKMICA VETERANA PARTIZANA I GRADA KRUŠEVCA: Da pobede Kristina i Katarina

S. BABOVIĆ

20. 02. 2022. u 21:07

KRUŠEVAC je dobio saveznike u borbi za svoje dve sugrađanke, Kristinu Blagojević (16) i Katarinu Arsić (22).

foto: FB

U Hali sportova će se 27. februara održati humanitarna utakmica u malom fudbalu između ekipe veterana FK Partizan i reprezentacije grada Kruševca.

Susret su osmislile neumorne humanitarke iz Kola srpskih sestara. Sudbine dve mlade Kruševljanke pogodila je njihove sugrađane. Katarina je rođena bez leve noge. U trećoj godini je dobila koleno zahvaljujući kom se igrala u vrtiću i sama išla u školu, a 2019. je upisala Filozofski fakultet u Nišu.

foto: FB

- U svakodnevnim aktivnostima brzo troši snagu, koja joj je potrebna da bi pravilno savila koleno i hodala - kažu u Fondaciji "Budi human".

- Nepravilan hod dovodi do velikog opterećenja zdrave noge i deformacije kičme. Nedavno je imala priliku da testira protezu sa mikroprocesorskim kolenom C-leg 4 koja može da joj pomogne da vodi život bez umora i uz sigurnost. U pitanju je koleno nemačkog proizvođača koje obezbeđuje sigurniji hod, ravnotežu i zahteva manje snage prilikom hoda, jer senzorski sistem prilagođava hod realnom vremenu. Ova proteza je za Katarininu porodicu nedostižna.

foto: FB

Kristina Blagojević, učenica Politehničke škole, boluje od tumora. Do 2020. bila je zdravo i veselo dete, a onda su usledile glavobolje, umor, promene u ponašanju, loše socijalne interakcije, pad koncentracije, specijalistički pregledi i dijagnostika.

- U leto 2021, kada je Kristina imala epileptični napad, CT glave je pokazao promene na mozgu i konstatovano je da ima zloćudni tumor - navode u fondaciji.

- Hitno je operisana na Klinici za neurohirurgiju u Beogradu i tumor je u celosti uklonjen. Utvrđeno je da je u pitanju najagresivniji tumor glioblastom gradus. Kristinu tek čekaju mučne hemioterapije. Za nastavak lečenja treba pomoć svih nas.

Foto: Facebook

POMOĆ I SLANjEM PORUKA

- Karte se, na štandu na Trgu glumaca, prodaju od 12 do 16 časova, a cena ulaznice je 200 dinara. U Kolu srpskih sestara podsećaju da su sredstva za lečenje Kristine i Katarine prikupljaju i slanjem SPS humanitarnih poruka na broj 3030, Fondacije "Budi human" - 1182 za Kristinu Blagojević i 1160 za Katarinu Arsić.

Pogledajte više