ČESI NISU IZDALI VIZE RUSIMA: Odbojkašice Dinama nisu otputovale u Liberec, jer je petorici članova delegacije odbijen zahtev

Novosti online 03. 02. 2022. u 11:33

ODBOJKAŠICE moskovskog Dinama izgubile su službenim rezultatom meč petog kola grupe C Lige šampiona od Dukle (0:3), jer nisu otputovale u Liberec zato što Ambasada Češke nije izdala vize petorici članova njihovog Stručnog štaba. Ruski velikan je tražio odlaganje meča od Evropske konfederacije (CEV), koja nije prihvatila zahtev i meč je registrovala službenim rezultatom.

FOTO: Tanjug

Moskovljani su saopštili da vize nisu dobili trener, statističar, kondicioni trener i lekar, uz obrazloženje da "ne postoji osnov za njihov ulazak u zemlju".

- Obavestili smo Evropsku odbojkašku konfederaciju da ne možemo da dođemo na utakmicu u utorak sa nekompletnim sastavom zbog odluke češke ambasade i zatražili smo pomoć pri izdavanju viza ili prebacivanje ove utakmice u drugu državu ili odigravanje meča u Češkoj drugog datuma. Na molbe za pomoć, CEV je odgovorio da utakmica neće biti odložena - ističe se u saopštenju Dinama.

Tabela grupe C: Novara 4 pobede (12 bodova), Dinamo 3 (7), Istanbul 2 (8), Dukla 1 (3).

Pogledajte više