TUŽNA VEST POGODILA KIKINDU: Preminuo Milan Gašić, poznati rukometni radnik

R. Š. 23. 01. 2022. u 13:06

NA lečenju u Beogradu noćas je, od posledica moždanog udara, u 62. godini preminuo Milan Gašić Gaša, poznati rukometni radnik iz Kikinde.

Foto: MRK "KikindaGrindeks"

Nekoliko decenija bio je angažovan u muškom rukometom klubu najpre kao sekretar, kasnije i kao sportski direktor, zatim u Opštinskom i Okružnom rukometnom savezu za severni Banat i delegat u rukometnim savezima Vojvodine i Srbije na superligaškim utakmicama. Jedno vreme bio je i prvi čovek zajednice delegate.

Generacije kikindskih rukometaša, kao i ostali sportski radnici, pamte ga kao vrlo disciplinovanog i pedantnog, u poslu sklonog činjenicama i argumentima, a u nastupu smirenog i umerenog čoveka. U mladosti je bio angažovan i kao omladinski i društevni radnik, akcijaš, čak i komandant Omladinskih radnih akcija, a nešto kansije i kao vojni rezervista. Pored tih obaveza, stalno zaposlenje imao je u komunalnoj oblasti, u Direkciji za izgradnju grada. I na tom poslu ostavio je utisak vrednog i pouzdanog službenika, koji je razne poslove obavljao maksimalno odgovorno.

- Život je vezao za naš rukometni klub, gde je devedesetih godina prošlog veka i početkom dve hiljaditih obavljao posao sportskog direktora i utkao sebe u najveće uspehe našeg kluba. Nakon povlačenja sa tog mesta, nastavio je da pomaže u mnogim teškim trenucima kroz koje je muški rukometni klub prolazio. U nekoliko mandata bio je delegat skupštine RSV-a, član UO RSV-a, a dugi niz godina i delegat na listi delegata Super lige Srbije, poznat kao jedan od najpouzdanijih i najpedantnijih u svom poslu- saopštio je Muški rukometni klub “Kikinda Grindex”.

Milan Gašić rođen u selu Peulje kod Bosanskog Grahova, a od detinjstva je živeo u Kikindi. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke. Biće sahranjen u utorak, 25. januara, u 13 sati, na Novom mokrinskom groblju u Kikindi.

Umrlica Milana Gašića

Pogledajte više