ZBOG MAGLE BEZ BODOVA? Vaterpolisti Zvezde opet nisu otputovali u Marselj

S. K.

13. 01. 2022. u 09:00

VATERPOLISTI Crvene zvezde ni iz drugog pokušaja nisu uspeli da otputuju u Marselj, gde je sinoć trebalo u sedmom kolu grupe B Lige šampiona da odmere snage sa prvakom Francuske, koji predvodi naš Andrija Prlainović.

FOTO: M. Vukadinović

Crveno-beli su prekjuče od puta morali da odustanu zbog nepotpune dokumentacije. U međuvremenu su nabavili neophodnu dozvolu, obezbedili novu konekciju, i kada su juče ujutro stigli na aerodrom, doživeli su šok. Saznali su da je zbog magle zatvoren aerodrom u Amsterdamu, tako da je avion mogao umesto u šest da poleti u devet. Shvatili su da ne mogu da stignu na let u 9.50 iz holandskog grada za Marselj i odustali od puta. Evropskoj federaciji je poslata dokumentacija, a pretpostavlja se da će meč biti registrovan službenim rezultatom 10:0 par forfait.

- Trebalo je u Marselj da stignemo oko 14 časova, tako da bismo imali dovoljno vremena da se odmorimo za utakmicu. U ponedeljak nismo mogli da krenemo, jer smo imali potvrdu Francuske federacije, ali ne i njihovog Ministarstva sporta. Kada smo to obezbedili, desilo se da je aerodrom u Amsterdamu zatvoren, tako da nije bilo svrhe da poletimo u devet. Nadamo se samo da nećemo imati novih problema, jer nije bila naša greška - ističe trener Aleksandar Filipović.

I da su otputovali, crveno-beli ne bi imali čemu da se nadaju, jer Filipović može da računa samo na devetoricu zdravih igrača. Zato postoji mogućnost da Beograđani zatraže da se odloži nedeljni prvenstveni duel sa Radničkim u Kragujevcu.

Pogledajte više