"MNOGE ĆEMO IZNENADITI" Rukometašice posle pobede nad Poljskom

V. N.

04. 12. 2021. u 09:10

NEKI su ih otpisali, a rukometašice veruje u podvig na 25. SP u Španiji. Naše dame ne kriju da su veoma uzbuđene što su deo planetarnog skupa i nadaju se da mogu mnoge da iznenade.

FOTO: RSS

Podmlađena Srbije je sinoć u Liriji savladala Poljsku sa 25:21 u grupi B. Izabranice Uroša Bregara u nedelju (20.30) očekuje duel sa Kamerunom, a u utorak, 7. decembra (20.30) okršaj sa Rusijom. Prve tri ekipe idu u drugu fazu, naša grupa se spaja sa grupom A u kojoj su Francuska, Crna Gora, Slovenija i Ukrajina.

- Prvi put se susrećemo sa ovakvima sistemom. Mislim da smo dobro radile, da su se sve devojke uklopile, kako na terenu, tako i van njega. Prvi put igramo u ovom sastavu, nadam se da možemo da napravimo veliko iznenađenje na Šampionatu - optimista je Marija Agbaba.

Veoma je uzbuđena Ivana Mitrović, koja prvi put igra na velikom takmičenju:

- Debitujem na planetarnom skupu, tako da osećam malo straha uz dosta pozitivne energije. Srećna sam što sam dobila ovako veliku priliku. Imamo veliku šansu da prođemo grupu, a posle se nikad ne zna, jer je lopta okrugla.

Jedna od najiskusnijih u našem timu je Kristina Liščević. Sjajnu plejmejkerku je dugo mučila povreda, ali je ponosna što može da pomogne mladim devojkama u Španiji.

- Ekipa je preslatka, devojka su veoma pozitivne i vredne što je jako važno. Radne su, posvećene i nadam se da će dati svoj maksimum. SP je samo po sebi posebno i uvek želiš da napraviš najbolji mogući rezultat - naglašava za sajt RSS Liščevićeva.

Prekaljena rukometašica želi i da posavetuje ne samo svoje mlade saigračice, već i sve kojima je sport na srcu:

- Mlađe generacije nisu toliko posvećene sportu, već su više usmerene ka tehnologiji. Međutim oni koji su još zaljubljeni u rad, sport, trčanje, bilo koju vrstu lopte trebalo bi da nastave. Jer vredi boriti se, vredi raditi zato što ti se pruža mogućnost da sretneš puno ljudi različitih mentaliteta, obiđeš puno država, prelepih gradova, upoznaš fenomenalne ljude i jednostavno neki ostanu tu za ceo život. Sport je nešto što zaista treba doživeti i nešto na čemu treba raditi, kako zbog sebe, svog tela i svog zdravlja, tako i zbog nekih stvari koje ti donosi kao što su prijateljstvo i brojni gradovi koje možeš da posetiš. 

Pogledajte više