PRIZNANJE MAJI OGNJENOVIĆ OD RODNOG GRADA: Proslavljena odbojkašica dobija mural u Zrenjannu (FOTO)

B. GRUJIĆ

02. 12. 2021. u 16:58

DVOSTRUKI osvajač olimpijskih medalja, kapiten ženske odbojkaške selekcije Srbije, Zrenjaninka Maja Ognjenović, dobija ovih dana posebno priznanje i pažnju grada u kojem je rođena.

FOTO: N. Paraušić

Mural sa njenim likom krasiće zgradu u kojoj je odrasla, u Naselju "4. jul", a autor je akademski slikar i poznati likovni umetnik, Viorel Flora. Flora je počeo da oslikava mural, dimenzija 2x4 metra, posvećen jednoj od najuspešnijih sportistkinja rođenih i poniklih u Zrenjaninu, Evropskom gradu sporta za 2021. godinu.

Uz napomenu da mu je velika čast i zadovoljstvo što radi ovakav mural, Viorel Flora naglašava da to zadovoljstvo dele i stanari zgrade u kojoj je odrasla Maja Ognjenović, pružajući mu podršku u radu.

- Odlučio sam se za portret, sa podignutom rukom, kako bi bio vidljiv i iz prometne ulice, udaljene oko 60 metara, odabrana je lepa fotografija, koju ću preneti u stilu braon-belo, sa krupnim natpisom Maja u donjem delu, uz akrilne boje, koje su postojane i dugotrajne i isključivo ću raditi četkicom - kaže zrenjaninski slikar, uz napomenu da nema određeni rok za završetak posla, ali će se truditi, ukoliko ga vremenski uslovi posluže, da posao okonča u narednih desetak, petnaestak dana.

Maja Ognjenović rođena je u Zrenjaninu 1984. godine, a odbojku je počela da Atrenira u sali Osnovne škole „2. oktobar“, a osim zrenjaninskog OK Poštar, igrala je za beogradsku Crvenu zvezdu i za nacionalni tim odigrala rekordnih 230 utakmica, tri puta učestvovala na Olimpijskim igrama i osvojila dve medalje, srebro u Rio de Žaneiru 2016. godine i bronzu u Tokiju.

Košarkaški i odbojkaški mural

NAKON što je letos osvanuo sportski mural posvećen zlatnoj i šampionskoj generaciji košarkaša Proletera, uskoro će i odbojka u gradu na obalama Begeja, dobiti svoju ikonu na zidu.

Pogledajte više