ŠUMADINCI SVE DALJE OD F8: Vaterpolisti Radničkog i Novog Beograda ostali praznik šaka u četvrtom kolu Lige šampiona

S. K.

01. 12. 2021. u 20:59

ŠUMADINCI nikako da pronađu željenu igru u Ligi šampiona.

FOTO: M. Vukadinović

Vaterpolisti Radničkog su posle preksinoćnjeg poraza u Splitu od Jadrana (8:9 - 1:2, 2:2, 1:0, 4:5), u četvrtom kolu grupe A, sve dalje od F8 (30. jun - 2. jul) u Beogradu. Kragujevčani u petom kolu, 14. decembra dočekuju Dinamo Tbilisi i za očekivati je da ostvare prvu pobedu u eliti.

Preksinoć protiv Jadrana bili su egal sve do šest minuta pre kraja. Igrali su vrlo dobro u odbrani, na golu je blistao Lazar Dobožanov sa 14 odbrani, ali nisu bili ubojiti u napadu. I čim im je pala koncentracija bili su kažnjeni, jer su Splićani prevođeni nadahnutim petostrukim strelcem Jerkom Marinić- Kragićem, za tri minuta napravili seriju 4:1 za 9:6. Pokušali su Kragujevčani da u samom finišu naprave čudo, ali za više od 8:9 nisu imale snage.

Novi Beograd je u Budimpešti doživeo drugi poraz u sezoni. "Vukove" su potopili nadahnuti igrači Ferencvaroša - 10:11 (3:3, 3:4, 3:4, 1:0). Dušan Mandić i drugovi su se do kraja borili, ali nisu imali ideju kako u odbrani da zaustave četvorostrukog strelca centra Nemanju Ubovića i da nadmudre raspoloženog golmana "Fradija" Soma Vogela, koji je zaustavio čak 17 šuteva. Izabranici Vladimira Vujasinovića u petom kolu, 14. decembra dočekuju Brešu. 

Pogledajte više