MISLE SAMO NA RADNIČKI: Vaterpolisti Novog Beograda opravdali ulogu favorita protiv Zvezde

S. KRSTOVIĆ

24. 10. 2021. u 21:51

GOROPADNI Novi Beograd, umorna Crvena zvezda. Kao i da se pre početka derbija četvrtog kola Superlige za vaterpoliste znao pobednik.

FOTO: Tanjug

Dušan Mandić i drugovi opravdali su ulogu favorita, slavili sa 18:10 i već kuju taktiku za Radnički, s kojim se sastaju u utorak u prvom kolu grupe A Lige šampiona. Podsetimo, pre deset dana "vukovi" su u prvenstvu pobedili sa 18:14.

- Okršaj sa Zvezdom je bio veoma bitan za nas. Bilo je važno da osvojimo nove bodove, ali da i odigramo bolje nego prošle nedelje protiv Radničkog, da ono što svakodnevno radimo na treninzima prenesemo na zvanične utakmice. Dosta smo uspeli, mada smo imali male padove u drugoj i trećoj četvrtini, kada smo igrali vaterpolo koji je više odgovarao crveno-belima i vraćali ih u igru. Prezadovoljan smo što smo na kraju pronašli našu igru. Ali, nema odmora, već u utorak nas očekuje Radnički i želimo da na svom bazenu ostvarimo prvu pobedu u Ligi šampiona u istoriji kluba - naglašava strateg Novog Beograda Vladimir Vujasinović.

FILIPOVIĆ: BILI SMO ISCRPLjENI

ZVEZDA u sredu na startu B grupe Lige šampiona dočekuje Špandau. Težak poraz na generalnoj probi nije previše zabrinuo stratega Aleksandra Filipovića:

- Dosta smo oscilirali, ali to je posledica teških utakmica koje smo imali poslednjih nedelja. Malo smo se fizički i psihički iscrpeli ulaskom u Ligu šampiona, što ne umanjuje pobedu domaćina. Bilo je trenutaka kada smo igrali veoma dobro, ali kada smo pravili greške, mislim da su više individualne nego ekipne. Trudićemo se da to ispravimo u narednom periodu.

Trofejni centar Duško Pijetlović je primetio da su, bez obzira na to što su skup vrhunskih igrača, nova ekipa i da su zbog toga skloni padovima za vreme utakmice:

- To će se dešavati sve dok se uklopimo do kraja, jer dosada nismo igrali u ovom sastavu. Zadovoljan sam zalaganjem ekipe, pristupom. Protiv Zvezde smo krenuli iz sve snage, što nije bio slučaj sa Radničkim, ali tada smo pokazali da imamo kvalitet da se vratimo. Moramo da poradimo na tim oscilacijama, da ne primamo bespotrebne golove. Moram da primetim da je bilo očigledno da je Zvezda umorna, jer su pre toga odigrali za njih nekoliko značajnih utakmica. Znali smo pre meča da ćemo da pobedimo.

SUPERLIGA

ČETVRTO kolo Superlige za vaterpoliste: Zemun - Partizan 6:15, Nais - Valis 6:17, Novi Beograd - Crvena zvezda 18:10, Radnički - Šabac 17:5, Vojvodina - Proleter 16:7.

TABELA: Novi Boegrad 12, Partizan 12, Radnički 9, Valis 7, C. zvezda 6, Šabac 6,Vojvodina 4, Proleter 0, Zemun 0, Nais 0.

Trofejni bek Crvene zvezde Nikola Rađen je podvukao da je ambijent na bazenu bio prelep, dostojan velikih evropskih takmičenja:

- Ovo je bila samo jedna od mnogih ovakvih utakmica ove sezone. Ima dosta stvari koje će nam koristiti za pripreme narednih mečeva i sigurno je dobro to što smo osetili igrače Novog Beograda u vodi. Dobro je što smo imali ovakvu probu pred start u Ligi šampiona, u sredu sa Špandauom. Mi smo kombinacija iskusnih i mladih igrača, koji treba da budu budućnost kluba i reprezentacije. Mislim da moramo još mnogo da radimo.

BONUS VIDEO: ĐOKOVIĆ IZNENADIO ŠETAČE: Novak u društvu supruge i dece vozio bicikl pored beogradske Beton hale

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više