"ČUVAJTE SE, TO GA JE UBILO" Otkriven jeziv uzrok smrti čuvenog sportiste

Novosti online 18. 10. 2021. u 13:51

OTKAKO je sredinom avgusta preminula bivša zvezda NHL-a Džimi Hejs, nije se do ovog vikenda znalo šta je uzrok njegove smrti u 31. godini.

Foto: Depositphotos

Sada je njegova porodica rešila da sve otkrije, a istina je za nju samu posebno bila bolna.

Kako je preneo "Boston gloub", Hejs je bio zavisnik od lekova protiv bolova, a kada je njih počeo da kombinuje sa kokainom, spasa nije bilo.

Podsetimo, 23. avgusta pronađeno je telo ovog hokejaša, oca dvoje dece, a njegova porodica je odlučila da o uzroku smrti javno progovori kako se slična tragedija nikome ne bi ponovila.

- Ja sam bila u kompletnom šoku, bila sam ubeđena da se, prosto, desio nekakav srčani udar, jer kod kuće nije pokazivao nikakve znake zavisnosti - rekla je Kirsten Hejs, supruga preminulog američkog reprezentativca.

Ali, otac pomenutog hokejaša Kevin Hejs kaže da je primećivao da se "nešto promenilo u poslednje vreme".

- Pre 16 ili 17 meseci Džimi je počeo da se ponaša drugačije. Otišao sam do njega i rekao mu "Mislim da imaš problem sa pilulama". Dugo je bio povređen tokom karijere i zbog toga je, bar se meni činilo, uzimao lekove protiv bolova. Posle tri sedmice priznao mi je da je postao ovisnik. Počeo je s lečenjem, ali... ne postoji tu jasna formula koja sigurno dovodi do isceljenja - konstatovao je Kevin Hejs, koji je po sopstvenom priznanju i sam svojevremeno bio ovisnik o određenim medicinskim preparatima.

Džimi Hejs je karijeru završio 2018, i to posle 334 NHL utakmice, uključujući i nastupe za čuvene Boston Bruinse.

- Nadam se da ćemo objavljivanjem ove priče spasiti nekome život. Ako ovo može nekoga da poštedi takvog bola, onda je to prava stvar - zaključio je otac preminulog hokejaša.


BONUS VIDEO Novi navijački haos u Francuskoj

Pogledajte više