ISTORIJA ISPISANA U ZRENJANINU: Srpska MMA scena ovako nešto nije doživela!

Novosti online 17. 10. 2021. u 15:04

DIJAMANTSKA noć u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani u režiji najbolje regionalne i jedne od najcenjenijih evropskih MMA pozornica – Serbian Battle Championship koja nastavlja veoma aktivan period organizovanja manifestacija mešovitih borilačkih veština za takmičare iz svih krajeva sveta.

FOTO: SBC

U 36. izdanju SBC Revenge impresivan spisak borbi, koji je ljubiteljima MMA u našoj zemlji i širom planete pružio još jedno sportsko borilačko veče za pamćenje. 

Učešće renomiranih boraca iz Brazila, Rusije, Portugala, Angole, Srbije u prepunoj sportskoj lepotici grada na Begeju koja je ove večeri imala poseban sjaj iznedrio je i novi momenat u istoriji svetskog MMA takmičenja. Jedan borac je učinio nešto što niko do sada nije, borio se u jednoj noći u dve borbe i ostvario velike pobede. 

Reč je o mladoj MMA zvezdi Srbije, 24 – godišnjem Predragu Bogdanoviću, iz Novog Sada koji je duplom pobedom pod svodovima Kristalne dvorane potvrdio da je jedan od najboljih mladih boraca u svetu, maestro brazilske džiu-džice i velika zvezda u usponu koja će Srbiji tek donositi pobede i radosti. 

U prvoj borbi večeri Bogdanović je savladao Slavoljuba Mitića tehničkim nokautom u drugoj rundi, da bi u osmoj borbi večeri izašao na megdan iskusnom i renomiranom borcu iz Angole Arturu Lemosu koji je u poslednji momenat ostao bez porotivnika koji je zbog povrede morao otkazati učešće. 

FOTO: SBC

Ovakav splet događaja naveo je dva srpska borca, koji su već imali zakazan međusobni okršaj na SBC 36 Revenge manifestaciji da pokažu karakterističan borbeni duh i hrabrost, i da bez razmišljanja ponude da pobednik iz njihovog međusobnog duela kasnije u toku večeri pruži borbu Arturu Lemosu. Predrag Bogdanović odmah je ponudio da u slučaju pobede u prvoj borbi nastupi i u borbi protiv Lemosa, a njegovoj odluci priključio se i njegov protivnik, Slavoljub Mitić.

U fantastičnom džiu-džicu prikazu nakon tri runde beskomprimosne borbe Bogdanović je ostvario i drugu pobedu u ovoj dijamantskoj zrenjaninskoj noći za njegovih ukupno 10 trijumfa do sada, bez poraza, čime se nalazi na dobrom putu ka UFC oktagonu.

- Zaista smo ponosni da u svojim redovima imamo ovakve beskompromisne profesionalce koji su spremni za borbu uvek i u svakoj situaciji, a ovaj splet događaja je sigurno nešto što je presedan, jer nigde u svetu nismo imali priliku da gledamo kako borac, bez prethodnog najavljenog takmičenja turnirskog tipa, dan pre manifestacije pristane da u slučaju pobede odradi još jednu borbu protiv veoma opasnog i kvalitetnog protivnika – ponosno ističe prvi čovek SBC Revenge organizacije Bojan Mihajlović.

FOTO: SBC

U fantastičnom brazilsko-ruskom duelu svetske klase za titulu najboljeg videli smo na delu Lukas Ananiasa, profesionalac iz Brazila i predstavnik čuvene Nova Uniao akademije, sa 12 profesionalnih pobeda u karijeri i neporaženog ruskog talenta iz Dagestana Džhamaludina Alieva, koji je do sedmog uzastopnog trijumfa u karijeri stigao u drugoj rundi.

Jednu od borbi koja se sa nestrpljenjem čekala protekla je u znaku srpskog borca. Eksplozivni srpski udarač iz Subotice Nemanja Uverić koji se ponovo vratio u SBC Revenge oktagon u potrazi za jedanaestim profi trijumfom, u najvećem ispitu dosadašnje karijere salvadao je tehničkim nokautom legendu MMA sporta, bivšeg SBC šampiona u poluteškoj kategoriji, nekadašnjeg UFC i Bellator borca, Brazilca Majkela "Big Rig" Falkoa.

Glavna borba večeri donela je sudar u velter kategoriji do 77 kg u kome se vodila žestoka borba između neporaženog srpskog profesionalca Stefana Negucića i iskusnog Rusa Akbara Gadžhiekperova koji je pokazao izuzetan kvalitet i istrajnost. Neporaženi srpski as Negucić, koji je već na putu ka svetskoj eliti slomio je žilavog Rusa tehničkim nokautom u trećoj rundi za 11 uzastopni trijumf u karijeri.

Pogledajte više