TROFEJ NA PRIZNANJE Slobodan BoškanN, strateg Vojvodine, najboljlji odbojkaški trener u Srbiji

S. BAJIĆ

07. 10. 2021. u 20:14

EPITET najboljeg zaslužio je u godini u kojoj obeležava lični jubilej, deceniju trenerskog rada.

FOTO: OSS

Slobodan Boškan, naš proslavljeni odbojkaš, zlatni olimpijac sa blistavom i trofejima prožetom domaćom i međunarodnom igračkom karijerom, sada sportski direktor i šef stručnog štaba Vojvodine, poneo je titulu najboljeg srpskog stratega u prošloj sezoni i to u izboru Udruženja odbojkaških trenera Srbije.

Pehar mu je uručio Duško Nikolić, predsednik UOTS, u pauzi između prvog i drugog seta meča Superkupa u Kraljevu, u kojem je njegova Vojvodina nadigrala Ribnicu (3:1).

- Nisam baš najbolje doživeo sam čin uručenja, jer je smo izgubili uvodni set - kaže Boškan.

 - Međutim, kada se završila utakmica, u kojoj smo osvojili prvi trofej u sezoni, odmah je sve došlo na svoje mesto. Sabrao sam utiske, i zaista mi je čast i zadovoljstvo što sam prestižno priznanje dobio od kolega trenera. Sam taj podatak dovoljno govori koliko je meni značajno priznanje i samo po sebi.

Trenersku karijeru počeo je u njegovom Dunav voleju 2011. godine, nastavio u Budvanskoj rivijeri i na kormilu reprezentacije Crne Gore, zatim je vodio Olimpijakos, a od februara ove godine, fotelji sportskog direktora našeg najtrofejniojeg odbojkaškog kolektiva, primakao je i uvek užarenu trenersku klupu.

- Nemam baš vremena da sedim u fotelji, s obzirom na to da sam u sali, ali jednako tako sa klupskim rukovodstvom i trenerima, nastavio sam da vodim brigu o radu sve tri mlađe uzrasne kategorije i o našoj akademiji. Mnogo nam znači to što smo sezonu počeli pobedom, najpre u Gornjem Milanovcu, na startu šampionata, i odmah zatim u Superkupu.

Značajno je to da je ekipa pobedila, da smo igrali kao tim, i da su svi koji su izašli na parket, dali maksimum. Važno je da nastavimo tako, da nam to bude glavna karakteristika u sezoni. Svi igrači će imati priliku, ali i odgovornost da igraju. Imamo 11-12 sjajnih igrača, da rasteretimo osnovnu postavu i da mlađi pokažu kvalitet, što je olakšavajuće za nas, a otežavajuće za rivale - zaključio je Boškan. 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pogledajte više