LUDA FORMULA 1: Najveći tragičar objasnio katastrofalnu odluku zbog koje je ostao bez velike pobede

Novosti online 26. 09. 2021. u 20:53 >> 20:53

Svi su bili ubeđeni da će on, a ne Luis Hamilton, pobediti na trci Formule 1 za Veliku nagradu Rusije, ali Lando Noris je na kraju umesto slavljenika postao tragičar.

Tviter: @McLarenF1

Meklarenov vozač je bio na dobrom putu da trijumf u kvalifikacijama "unapredi" i u onaj daleko važniji, no pred sam kraj nadmetanja - odbio je poziv svoje ekipe da promeni gume.

To se ispostavilo kao ključno za ono što je potom usledilo.

Vozio je ubeđen da kiša koja je počinjala pet krugova pre završetka trke neće biti jaka, pa je ostao u bolidu sa gumama koje su za suvu stazu, ne onu po kojoj se "plovi". A u takvu se pretvorilo trkalište u Sočiju...

"Ne znam ni šta da vam kažem. Nesreća, eto šta je to bilo... Uništili smo sami sebe. Mislim, odluka (da se ne promene gume) je bila moja, stvarno sam verovao da je najbolje rešenje da sve ostane kako je i do tada bilo, bio sam ubeđen da je to dovoljno za pobedu, ali - nije", rekao je Noris posle nadmetanja u Rusiji.

Kiša je isprva zaista bila slaba, pa je i razumljivo zašto je odbijao da pređe na tzv. "srednje" gume, ali kako se ona pojačavala, a rivali počinjali da, čim im je to bilo moguće, odlaze do svojih mehaničara kako bi završne krugove izvezli kako treba, on je uporno odbijao takav poziv sopstvene ekipe.

"Meni niko nije rekao da će nevreme, pričali su u stilu 'ma, samo će kišica' i ja sam reagovao na osnovu onoga čime sam raspolagao. A ne da nije bila kišica, nego se desila provala oblaka. Šta je tu je, sami smo krivi za ono što se na kraju desilo", istakao je Noris koji je na kraju završio trku kao peti, a i to mesto je zauzeo tek kada je, istina veoma kasno, i sam otišao po adekvatne gume.

Pobedu na Velikoj nagradi Rusije odneo je, i to stoti put u karijeri Formule 1, Luis Hamilton.

BONUS VIDEO Izjave igrača posle večitog derbija

 
Pogledajte više