TERZIĆ KRITIKUJE I PORED POBEDA: "Ne interesuje ih kvalitet igre, nego da što pre završe utakmicu i odu u hotel"

Novosti online 30. 08. 2021. u 08:33

ŽENSKA odbojkaška reprezentacija Srbije napravila je još jedan korak ka odbrani evropskog zlata, ali selektor Terzić je i posle pobede nad Mađarskom imao zamerki na igru svojih izabranica.

Zoran Terzić Foto M. Vukadinović

Poznato je da Terzić mnogo pažnje u radu posvećuje fokusu i da ne voli kad ima oscilacija u igri i opuštanja.

"Naša ekipa igra do onog momenta kada vidi da može da pobedi bilo kakvom igrom", rekao je Terzić.

"Ne interesuje ih kvalitet igre, nego da što pre završe utakmicu i odu u hotel", negodovao je selektor odbojkašica posle plasmana u četvrtfinale gde nas očekuje duel sa Francuskom.

"Moja uloga jeste da im objašnjavam koliko je to opasno i da ispadanje iz ritma može da bude pogubno za naredne utakmice. Njihovo je da rade ono što misle da treba. Videćemo kako će ići do kraja".

Pobedili smo već Francusku u grupnoj fazi (3:0), a kažu da je teško dvaput na istom turniru...

"Francuska je, po mom mišljenju, sigurno najprijatnije iznenađenje na ovom Evropskom prvenstvu. Ne zbog rezultata, već zbog načina na koji igraju i ekipe koju imaju. Vidi se da ekipu spremaju za Olimpijske igre u Parizu. Mlada su i vrlo perspektivna ekipa. Još uvek ne mogu da se nose sa vrhunskim reprezentacijama, jer nemaju iskustvo. Ne bi trebalo da imamo problema da pobedimo tu utakmicu, ali mogli bismo da napravimo spektakl" , rekao je Terzić.

Taj susret je na programu u sredu u Areni, a nadamo se da će odbojkašice ponovo imati lepu podršku.

(MONDO)

Pogledajte više