USPEŠNO ODRŽANA AKCIJA "SPORT U POLICIJI": "Plavci" dobili šampiona u džudou

Novosti online 24. 08. 2021. u 14:07

AKCIJA "Sport u policiji" koju organizuju Sportski savez Srbije i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije pokrenuta je pre četiri meseca i sada ulazi u završnu fazu.

FOTO: SSS

Takmičari iz policijskih uprava sa cele teritorije Srbije prošli su opštinska i okružna takmičenja, dok smo iz redova MUP-a u disciplini džudo dobili i prvake na republičkom nivou.

Prijavljeno je bilo 60 takmičara, u četiri težinske kategorije, do 81kg, do 90kg, do 100kg i preko 100kg, a takmičenjem je rukovodio prof. dr Miško Blagojević. Republičkom finalu u SC Šumice prisustvovali su generalni sekretar Sportskog saveza Srbije Goran Marinković i komandant žandarmerije general Dejan Luković koji su najboljima uručili medalje. Sekretar SSS-a ocenio je dosadašnji razvoj akcije:

- Bližimo se kraju prve sezone akcije Sport u policiji. Iako je ovo pilot projekat, interesovanje je veliko, pa sve ukuzauje da će ova akcija biti još jedna u nizu onih koje sprovodi Sportski savez Srbije, a koje će imati dugu tradiciju. Želim da čestitam svim učesnicima, a naravno posebno pobednicima i da se zahvalim onima koji su pomogli u organizaciji ovog takmičenja - rekao je Marinković.

FOTO: SSS

Da sve protekne u najboljem redu pobrinuli su se predstavnici Džudo saveza Beograda, Sportskog centra Šumice, opštine Voždovac, opštine Stari Grad, kao i koordinatori projekta ispred SSS-a i MUP-a.

Republička finala u basketu 3x3, odbojci, futsalu i atletici biće održana 10, 11. i 12. septembra u Vrnjačkoj Banji.

Rezultati po kategorijama:

-81kg
1. Mirković Stefan (PUS)
2. Sarić Dušan (ŽNS)
3. Đurić Goran (ROJ)
3. Omasta Igor (PUP) 

-90kg
1. Papović Branko (OŽB)
2. Bojović Nemanja (PNZ)
3. Tomić Stefan (PUZ)
3. Grbić Adam (PUK) 

-100kg
1. Borenović Boško (UVB)
2. Vučković Vladimir (KOŽ)
3. Kovačević Ognjen (PNS)
3. Popović Saša (UVN) 

+100kg
1. Budić Predrag (OŽB)
2. Luković Stefan (PUK)
3. Nikolić Predrag (PUK)
3. Gurdeljević Danko (PUŠ)

Pogledajte više