PUNO SRCE ZBOG NAVIJAČA NA TRIBINAMA: Odbojkašice Srbije protiv Francuske nastavljaju pohod ka odbrani zlata

S. K.

20. 08. 2021. u 20:50

ŠAMPIONI nikad nikoga ne potcenjuju. Odbojkašice žele da grupnu fazu 32. Evropskog prvenstva u Srbiji, Hrvatskoj, Bugarskoj i Rumuniji iskoriste da izbruse formu za nokaut fazu.

FOTO: M. Vukadinović

Ali, i ne pada im napamet da potcene nijednu selekciju. Ozbiljno su prekjuče odigrale sa Bosnom i Hercegovinom (3:0), isto najvaljuju i sutra (21.00) u drugom kolu grupe A u "Štark areni" protiv Francuske.

- Na šampionatu nijedna ekipa ne sme da se potceni. I nijedna utakmica neće biti laka. Zato očekujem težak meč sa Francuskom, kao što ni sa Bosnom i Hercegovinom nije bilo sa pola snage. Uostalom, sve te selekcije su zasluženo došle ovde. Nama je u suštini najbitnije da se u grupi što bolje pripremimo za utakmice od osmine finala - ističe korektorka Tijana Bošković.

"ORLOVI" SA BUGARSKOM

NAŠI najbolji odbojkaši sutra u drugom kolu turnira u Zaporožju (Ukrajina) od 15.00 časova igraju sa Bugarskom. Srbi, koji se pripremaju za EP od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj, sinoć su odmerili snage sa Slovenijom. Evropski prvaci se u poslednjem kolu u nedelju (18.00) sastaju sa domaćinom Ukrajinom.

Kapiten Maja Ognjenović najavljuje da će ekipa ozbiljno shvatiti duel sa Francuskom.

Jednostavno forma mora da se podiže iz utakmice u utakmicu:

- Verujem da ćemo mečeve u grupi iskoristiti za uigravanje i da poboljšamo našu igru, koliko je to moguće. Na kraju krajeva, sa selektorom Zoranom Terzićem smo se dogovorile da svaku utakmicu iskoristimo za nešto. Želimo da do osmine finala uđemo u pravu formu. Inače, Francuska nije na našem nivou.

Kreatorki igre Srbije i te kako je puno srce kada vidi navijače na tribinama:

- Više puta sam spominjala da s nestrpljenjem iščekujemo da počne prvenstvo. Na Olimpijskim igrama smo igrale bez publike, a to je za sportistu sablastan osećaj i bez obzira na dobar rezultat koji smo ostvarile ostao je goran ukus, jer nismo imali s kim da podelimo radost zbog bronzane medalje.

I Bjanka Buša ne krije radost što se igra u Srbiji:

- Važno je što smo EP otvorile lepom pobedom. Srećna sam i što igramo kod kuće, što zaista odavno nismo nastupile u Beogradu. Drago mi je što su sve devojke dobile priliku da igraju protiv BiH. Ukoliko i večeras protiv Francuske budemo igrale dobro, sigurno je da će rezultat biti u našu korist.

VELjKOVIĆ: MORAMO KORAK PO KORAK

FOTO: M. Vukadinović

STEFANA Veljković, koja se vratila posle godinu i po, ne krije ambicije:

- Normalno je da očekujem zlato. Ali, ne želim da pričam o tome, jer moramo da idemo korak po korak, ima još dosta da se igra. Najbitnije da se potpuno fokusiramo na EP. Ne sumnjam da to neće biti problem za nas.

Da u duelu sa Srbijom mogu mnogo da nauče priznaje i selektor Francuske Emili Ruso:

- Sa tako jakim timom ne igramo često, što moramo da iskoristimo kao veliku priliku na našem putu ka Parizu 2024.

Pogledajte više