SRBIJA IMA DVA TIMA U VATERPOLO LIGI ŠAMPIONA: Radnički uz Novi Beograd

S. K.

13. 08. 2021. u 19:29

JOŠ jedna sjajna vest za srpski vaterpolo. U grupnoj fazi Lige šampiona, osim Novog Beograda, koji je domaćin finalnog turnira 2022. i 2023, igraće i šampion Srbije kragujevački Radnički, koji je i pobednik Regionalne lige Srbije.

FOTO: M. Vukadinović

To znači da Šumadinci neće morati da igraju kvalifikacije koje počinju 24. septembra, a završavaju se plej-ofom, 16. i 20. oktobra.

VASOVIĆ: FENOMENALAN POTEZ VSS

DIREKTOR Radničkog Jugoslav Vasović oduševljen je vešću da će njegov klub igrati u elitnom takmičenju:

- Veliko priznanje za sve što smo ostvarili poslednjih godina. Fantastičan potez VSS koji se izborio da dobije licencu za prvaka Srbije. Mnogo znači i za naš vaterpolo.

Grupna faza počinje 26. oktobra, a završava se 14. i 15. juna, jer će klupska takmičenja biti prekinuta zbog SP u Fukuoki, koje će se održati u drugoj polovini maja 2022. Zato će se finalni turnir osmorice, čiji je Novi Beograd sigiran učesnik, održati od 30. juna do 2. jula iduće godine. Svi se nadamo da će i Radnički da bude među četiri ekipe u svojoj grupi koje će se plasirati na F8.

U saopštenju VSS se ističe da je odluka LEN proizvod dva važna momenta: prvo zbog kvaliteta Radničkog, koji iz godine u godinu sistematski napreduje i postiže sjajne rezultate, drugi razlog je veliki napor čelnika VSS da Srbija ima sigurna dva kluba u grupnoj fazi Lige šampiona.

To su i LEN prepoznali opravdanost ovakve ideje i dale zeleno svetlo Radničkom. To je ogroman dobitak za srpski klupski vaterpolo.

Pogledajte više