SPORTISTI BILI GOSTI U GRADSKOJ KUĆI U NOVOM SADU: Gradonačelnik Vučević sa kajakašima i basketašima

S.B.

04. 08. 2021. u 22:44

GOSTI Gradske kuće u Novom Sadu, danas su bili predstavnici Kajakaškog kluba Liman i članovi basket reprezentacije Srbije, osvajači bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Tokiju.

FOTO: Pres služba Novog Sada

Miloš Vučević, gradonačelnik Novog Sada, najpre je razgovarao sa kajakašima o aktuelnim temama za taj klub, a trenutno je najbitnije je da se trajno reši pitanje njihovog prostora.

- Kajakaši Limana su prvi put u Gradskoj kući, a povod je da vidimo kako Grad može da im pomogne da imaju što bolje uslove za treniranje. Najizazovnije je da im se obezbedi adekvatan prostor, jer su oni smešteni na delu priobalja gde je Šodroš, a zanimaće me mišljenje i najmlađih članova kluba, kao i oni iskusnijih i rukovodstva, o uređenju Šodroša kao buduće veslačke staze. Moramo videti kako da ih sklonimo sa otvorenog Dunava i Dunavca, gde se provlače između marina. Želimo da Grad može da, u saradnji sa klubovima i Kajakaškim savezom, organizuje najbolja domaća i međunarodna takmičenja. Nadam se da će neko od njih biti spreman za Pariz ili Los Anđeles, pa da nam i ovaj sjajan sport donese medalje na nekim od narednih Olimpijskih igara – rekao je gradonačelnik Vučević.

Sa svoje strane, Goran Bogdančev, predsednik Kajakaškog kluba Liman , zahvalio se na iskrenoj podršci i naglasio da će klub nastojati da sportskim rezultatima opravda ukazano poverenje.

- Podržavamo svaku akciju koja doprionsi uređenju Šodroša i pretvaranju naše staze u elitnu, jer se tako stiču uslovi za kvlitetno bavljenje kajakaškim i veslačkim sportom, a otvaraju nam se perspektive za organizovanje mnogo većih međunarodnih prvenstava, ako imamo kvalitetnu stazu u branjenom području. Takvi sportski događaji doprinose razvoju sporta, ali i turizma u našem gradu – ocenio je Bogdančev.

FOTO: Pres služba Novog Sada

U razgovoru sa baksetašima 3X3, koji su se u Tokiju okitili bronzom,  Vučević je čestitao vrsnim sportistima, kako je naglasio, odličnim basketašima, ne samo na uspehu na Olimpijskim igrama, nego i na svemu što ostvaruju godinama unazad.

- Ponosni smo na to što je Srbija visoko pozicionirana na mapi basketa, a Novi Sad je najsvetlija tačka na čitavoj planeti među gradovima, zahvaljujući ovim momcima. Ovo je ne samo veliki lični uspeh igrača i trenera, nego i uspeh za Srbiju i čast za naš grad. Pozicionirati se među prve tri ekipe na svetu i to na prestižnom takmičenju kao što su Olimpijske igre, jeste nešto o čemu mnogi mogu samo da maštaju, a ova ekipa je uspela da san pretvori u stvarnost i popne se na pobedničko postolje. Očekujemo još mnogo njihovih pobeda na nekim novim prvenstvima i izazovima koji ih čekaju, a mi ne možemo dovoljno da im se odužimo za sve ono što su učinili za nas – rekao je gradonačelnik Vučević i istakao da je Novi Sad ponosan i na svoju atletičarku Ivanu Španović koja je zauzela četvrto mesto na Olimpijskim igrama, što je veliki uspeh.

Basketaš Mihailo Vasić se obratio u ime tima i zahvalio Gradu Novom Sadu i građanima koji su pružali veliku podršku celoj ekipi tokom olimpijskog turnira u Tokiju.

- Podrška navijača nam je mnogo značila i bila svojevrsni "vetar u leđa". Dali smo sve od sebe i osvojili bronzanu medalju. Upisali smo se u istoriju ovog sporta koji je debitovao na Olimpijskim igrama, jer smo upravo mi bili osvajači jedne od tri sjajna odličja - rekao je Vasić.

Pogledajte više