REĐA USPEHE ZA REPREZENTACIJU SRBIJE: Najbolja juniorska srednja blokerka sveta Hena Kurtagić u rodnom gradu (FOTO)

N. Kočović

29. 07. 2021. u 20:28

HENA Kurtagić, iako još uvek nije napunila 17 godina, osvojila je srebrnu medalju sa reprezentacijom Srbije na Svetkom juniorskom prvenstvu na kojem je izabrana u idealnu postavu, kao jedne od dve najbolje srednje blokerke sveta.

Foto: FIVB

Nakon velikog uspeha u Holandiji i vicešampionske titule nakon poraza od Italijanki u finalu, mlada odbojkašica vratila se u rodni grad gde je u centru pažnje prethodnih dana.

- Veliko je zadovoljstvo proći gradskim ulicama, svi mi čestitaju i ovo je veliko iskustvo za mene, iako imam nepunih 17 godina. Velika je privilegija i čast što igram za našu zemlju i predstavljam Novi Pazar u najboljem svetlu – kaže Hena.

Poslednje priznanje je treće u nizu za Henu. Prošle godine je birana za najbolju srednju blokerku i na evropskim prvenstvima za juniorke i kadetkinje.

Foto: Gradska uprava

- Odbojka je kolektivan sport i bez saigračica u reprezentaciji ne bih mogla da ostvarim ovaj uspeh. Smatram da je individualna nagrada pokazatelj mog rada tokom godine i radiću još jače i bolje kako bih dobila neko još veće priznanje, nadam se olimpijskom – dodaje ona.

U čast mlade odbojkašice organizovan je i svečani prijem u Gradskoj upravi Novog Pazara, a gradonačelnik Nihat Biševac poručio je da su svi u gradu ponosni na nju.

- Izuzetan je uspeh, osim igranja u reprezentaciji koja je na Svetskom prvensvu zauzela drugo mesto, biti proglašen za najboljeg srednjeg blokera. Sve čestitke, mi smo ponosni, kao i njena porodica. Hena je ponos Novog Pazara i Srbije – ističe Biševac.

On je ocenio da će primer ove vanserijske sportistkinje biti podstrek za sve devojčice u Novom Pazaru da se bave sportom.

- Grad će svakako podržati razvoj ženskog sporta – dodao je gradonačelnik.

Pogledajte više