PO MEDALJU SA PALA: Odbojšaki Srbije počinju pripreme za EP u septembru

S. KRSTOVIĆ

19. 07. 2021. u 08:00

ODMOR je završen za odbojkaše. Evropski prvaci su u nedelju optutovali na Pale, Republika Srpska, gde će početi pripreme za odbranu trona na šampionatu Starog kontinenta, od 1. do 19. septembra u Poljskoj, Češkoj, Estoniji i Finskoj.

Odbojkaši pred put na Pale / Foto OSS

Selektor Slobodan Kovač je na bazične pripreme poveo 20 igrača: Jovovića, Todorovića, Bataka, Mitića (tehničari), Atanasijevića, Luburića (korektori), Majstorovića, Pekovića, Kapura (libera), Podraščanina, Lisinca, Krsmanovića, Okolića, Simića (blokere), Petrića, Kovačevića, Ivovića, Perića, Kujundžića i Kovača (primače).

- Imaćemo dve nedelje bazičnih priprema na Palama. Potom smo u Beogradu od 1. do 19. avgusta, zatim idemo na turnir u Ukrajini, gde nas osim duela sa domaćinima, očekuju i mečevi sa Bugarskom i Slovenijom. Na kraju nam ostaje još sedam dana do odlaska na EP. Sada se dobro poznajemo, tako da je najvažnije da budemo fizički spremni i, što je najvažnije, zdravi - kaže selektor Kovač.

KOREJCI STOPIRALI VUČIĆEVIĆA

SLOBODAN Kovač je objasnio zašto na pripreme nije pozvao trećeg korektora Božidara Vučićevića:

- Zamolio nas je da ga oslobodimo obaveza, jer su mu iz korejskog Hjundaija rekli da će mu uzeti 300.000 evra ako odmah ne dođe kod njih. U ovom trenutku su Atanasijević i Luburić u prvom planu i bilo bi nekorektno dečku ne dozvoliti da reši egzistenciju.

"Orlovi" su ovog leta pregrmeli Ligu nacija, koja je bila specifična zbog mehura u Riminiju. Šesto mesto ih ne zadovoljava, ali je Kovač svestan da je imao i objektivnih problema, jer nije mogao da računa na trojicu igrača iz startne postave sa EP 2019. Ipak, bilo je i pozitivnih stvari.

- Statistika je bila odlična, Podraščanin je najbolji bloker, Krsmanović je prvi put igrao toliko dugo i pokazao kvalitet, videli smo mlađe, Todorovića, Perića, Kujundžića, Kovača, koji mogu da nam znače mnogo u budućnosti. Inače, mi smo uvek ambiciozni, obaveza je i odgovornost kada igraš veliko takmičenje za Srbiju - podvlači Kovač.

Pogledajte više