MILOŠ ĆUK NE IDE U TOKIO: Selektor vaterpolista Dejan Savić odlučio da trofejnog igrača ne vodi na Olimpijske igre

S. K. 04. 07. 2021. u 15:02

MILOŠ Ćuk neće igrati za Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. To je prelomio selektor vaterpolista Dejan Savić, koji je saopštio 17 igrača za turnir od utorka do četvrtka u Beogradu.

Foto arhiva VN

 Osim zlatnog delfina iz Rija 2016, trofejni strateg ne računa više ni na Viktora Rašovića, Gavrila Subotića i golmana Lazara Dobožanova.

Koga će voditi u Japan, Savić će prelomiti posle turnira, na kojem će seniorska selekcija da igra protiv Francuske, juniorske reprezentacije Srbije i Španije.

Za mesto u timu i dalje konkurišu: Branislav i Stefan Mitrović, Gojko i Duško Pijetlović, Dimitrije Strajo Rističević, Filip Filipović, Dušan Mandić, Nikola Dedović, Đorđe Vučinić, Milan Aleksić, Sava Ranđelović, Nikola Jakšić, Radomir Drašović, Andrija Prlainović, Strahinja Rašović,, Nemanja Vico i Đorđe Lazić.

- Ovi igrači su u ovom trenutku najbolji i konkurišu za olimpijski sastav. Zadovoljan sam pripremama i nastavljamo dalje sa ovakvim izborom. nema tu šta da se obrazlaže ili objašnjava, idemo dalje sa najvišim ambicijama - rekao je za sajt VSS selektor Dejan Savić.

Inače, u prvom kolu turnira na bazenu "25. maj Milan Gale Muškatirović" u utorak se sastaju: Španija - Srbija 2 (18.30), Srbija 1 - Francuska (20.15).

Utakmice se igraju bez prisustva publike.

Pogledajte više