PRLAINOVIĆ I SAVIĆ DOBILI MURALE: Renovirano plivalište na Glavnom jezeru u Beloj Crkvi

J. J. BALjAK

29. 06. 2021. u 15:50

PLIVALIŠTE na Glavnom jezeru u Beloj Crkvi, koje koristi lokalni vaterpolo klub "Jezero", u potpunosti je renovirano nakon više godina neadekvatnog održavanja.

FOTO: Opština Bela Crkva

Uz pomoć lokalne samouprave i brojnih donatora, nova uprava kluba uspela je da uredi priobalje, da sanira metalnu konstrukciju plivališta, izbetonira i ofarba tribine, kao i da uredi svlačionice i klupske prostorije.

- Na fasadi prostorija kluba oslikali smo i murale, posvećene Dejanu Saviću i Andriji Prlainoviću, našim aktivnim reprezentativnim vaterpolistima, koji su osvojili sve što se na svetu osvojiti može. To smo uradili kako bismo našoj deci dali dodatni motiv da treniraju ovaj sport, koji u Beloj Crkvi ima tradiciju još od 1953. godine – kaže Neven Selaković, direktor VK Jezero.

FOTO: Opština Bela Crkva

Sada im je prioritet da se više posvete radu sa decom, kako bi za nekoliko godina dobili A tim sastavljen od domaćih igrača. Zajedno sa lokalnom samoupravom radiće na tome da Bela Crkva postane jedna od najprepoznatljivijih destinacija vaterpola u Srbiji.

U planu je i da u avgustu, u novom ambijentu, ponovo budu domaćini popularnog "Keel kupa", s obzirom na to da je 2019. godine taj turnir bio pravi praznik vaterpola, koji je oduševio i Belocrkvane i brojne turiste, koji tu letuju.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više