LUČIĆ IZBORIO MAJSTORICU ZA BAJERN: Srpski košarkaš doneo odlučujuće poene u uzbudljivoj završnici protiv Milana

Novosti online 30. 04. 2021. u 22:52

VLADIMIR Lučić obezbedio je majstoricu za Bajern, koji je zahvaljujući poenima srpskog reprezetativca stigao do preokreta u poslednjih nekoliko minuta četvrte utakmice četvrtfinalne serije Evrolige protiv milanske Olimpije. Konačan rezultat 85:82 za bavarsku ekipu!

FOTO: N. Paraušić

U poslednji minut ušlo se sa 82:80 za goste iz Italije, posle dvojke Malkolma Dilejnija. Ali nije se dao ni Bajern, pa je novo izjednačenje doneo Vladimir Lučić, svojim (tada) devetim poenom. Zatim je pogodio i dodatno slobodno bacanje, za 83:82. Onda je Mesina zatražio tajm-aut.

Na osam sekundi do kraja, Šilds je izgubio loptu, da bi Džejms Gist iznudio faul. Usledio je i tajm-aut koji je zatražio Andrea Trinkijeri. Ponovo je Lučić stao na liniju slobodnih bacanja, i bio uspešan za 85:82. U poslednjim trenucima, Delejni je pokušao za tri, ali nije pogodio.

Lučić je ubacio 12 poena, a najefikasniji bili su Boldvin sa 18 i Cipser sa 16.

Kod Armanija istakli su se Dilejni sa 28 i Šilds sa 17 poena.

Branilac titule CSKA je na Fajnal-foru posle "čišćenja" Fenera, a u ostale tri četvrtfinalne serije igra se majstorica. Videćemo ko će u Keln gde se od 28. do 30. maja igra završni turnir. 

Pogledajte više