ĐORĐEVIĆ BLIZU PARTIZANA Nekadašnji košarkaš crno-belih posle 30 godina u klubu u kojem je ponikao

Novosti online 18. 04. 2021. u 19:57

ČINI se da će najlepši snovi Partizanovih navijača uskoro postati java pošto se Saša Đorđević posle 30 godina vraća u Partizan. Prema informacijama našeg lista, Đorđević će po isteku ove sezone napustiti redove italijanskog Virtusa sa kojim nije uspeo da se domogne Evrolige i sešće na trenersku klupu ekipe iz Humske ulice sa kojom je kao igrač pisao najlepše stranice njegove istorije.

Foto: EPA

Kako "Novosti" saznaju, Đorđević dolazi na mesto prvog trenera, ali objedinjuje funkciju trener menadžer i sportski direktor, dok Zoran Savić, koji je odskora preuzeo tu ulogu preuzima šira ovlašćenja u klubu koje se ne tiču samo sportskog sektora.

Crno-beli se nalaze pred velikom rekonstrukcijom, kako u upravljačkom tako i igračkom kadru nakon veoma turbulentne sezone koju preživljavaju i u kojoj su rezultatski ozbiljno podbacili.

Takođe, u stručnom štabu "parnog valjka" bi trebalo da se nađe i Marko Ičelić, koji već neko vreme radi u Emiratima, a on će biti zadužen za pravilni razvoj mladih igrača u prvom timu.

Reč je o iskusnom treneru koji je u karijeri između OKK Beograda, beogradskog Radničkog, Leotara i Kožuva bio i selektor mladih reprezentativnih selekcija Srbije sa kojima ima dve medalje na šampionatima Evrope (srebro 2011. U-18 selekcijom i bronzu godinu dana kasnije sa U-16 timom).

VESELI UZ RADULjICU

PREMA saznanjima, zajedno sa Đorđevićem, u klub se kao igrači vraćaju Miroslav Raduljica i Jan Veseli. Prvi će se posle četvorogodišnje kineske avanture vratiti u evropsku košarku i to baš u tim čiji je član bio u sezoni 2011/2012, dok će drugi nakon sedam godina napustiti turski Fenerbahče sa kojim je osvojio sve što se moglo osvojiti i vratiti u voljeni klub u kojem je i krenula njegova uspešna karijera.

Pogledajte više