PADAJU REKORDI: Pre Jokića ovo je uspelo samo dvojici igrača, on će biti prvi centar (VIDEO)

Novosti online 10. 04. 2021. u 08:43

NIKOLA JOKIĆ ispisuje istoriju NBA lige!

Tanjug/AP

Srpski centar na putu je da postane treći igrač od nastanka najjače lige na svetu, a prvi centar, koji će sezonu završiti sa tripl-dablom u proseku.

Za tako nešto Jokiću je potrebno da u proseku beleži samo 1,2 asistencije više nego do sada. I ovako, naš košarkaš je tek treći u istoriji Lige sa peosekom od 25 poena, 10 skokova i osam asistencija, što su pre njega uspevali samo Rasel Vestbruk i legendarni Oskar Robertson.

Dugo se mislilo da sezonu Oskara Robertsona 1961/62 kada je prosečno beležio 30,8 poena, 12,5 skokova i 11,4 asistencije po meču niko neće ponoviti, ali je Rasel Vestbruk to uradio 55 godina kasnije kada je uspeo da ima trip-dabl u proseku u sezoni. 

On je potom nanizao tri uzastopne sezone sa tripl-dablom u proseku, a sada Nikola Jokić juri ovaj učinak. Do kraja sezone bi trebalo da na svoj konto dodao još jednu asistenciju u proseku i doći će do magične dvocifrene brojke u proseku u tri "kolone"!

On bi bio prvi centar u istoriji NBA lige koji je to uspeo i time bi potvrdio da NBA nikada nije videla visokog igrača koji tako dobro dodaje!

(Mondo)

Pogledajte više