VASA I EFES PUCAJU OD SAMOPOUZDANJA: Tri od poslednje četiri utakmice odigrali smo savršeno

V. P. 05. 03. 2021. u 17:09

KORONA je prošle sezone zaustavila Efes u maršu ka prvoj evroligaškoj tituli.

Foto: Evroliga

Po onome što se videlo u meču 24. kola protiv CSKA u Istanbulu (100:70), čini se da i ove godine samo viša sila može da pomrsi račune strašnom timu koji predvodi naš plejmejker Vasilije Micić, u ovom trenutku bez dileme najbolji igrač na evropskom tlu.

Iako nije imao dobro šutersko veče, bio je daleko najkorisniji igrač utakmice. Sakupio je 29 indeksnih bodova učinkom od 21 poena (3/7 za dva, 2/7 za tri, 9/10 slobodna bacanja), osam asistencija, šest skokova i tri ukradene lopte.

- Znali smo šta nam se desilo u Moskvi, mnogo smo naučili iz te utakmice - pomenuo je Micić poraz od 35 razlike iz 14. kola. - CSKA je jedan od najboljih timova u Evroligi, ali smo u ovom meču prikazali naš veliki potencijal i poslali poruku protivnicima.

Efes je bio posebno motivisan da tu poruku prime upravo "armejci", od kojih je izgubio 11 od poslednjih 13 mečeva, uključujući i finale Evrolige 2019.

- Tri od poslednje četiri utakmice odigrali smo savršeno - kaže trener turskog tima Ergin Ataman. - Ne samo da smo dostigli nivo na kojem smo bili prošle godine, sada smo još bolji. Pokušali smo da pobedimo CSKA sa više od 35 poena razlike, što je jedan od najvećih izazova u Evroligi.

Od poraza od Reala 29. decembra, Efes je ostvario devet pobeda u deset mečeva, šest uzastopnih za skor 17-10. Moskovljanima je ovo peti poraz u prethodnih sedam utakmica, ali i dalje drže drugo mesto (18-9).

Valensija je porazom od Makabija u Tel Avivu (72:84) načinila značajan korak unazad u borbi za plasman u plej-of, time i za ostanak u društvu evroligaša naredne sezone. Nikola Kalinić je postigao 11 poena (0/3 za dva, 3/4 za tri), uz tri skoka i dve asistencije, dok se Vanja Marinković za devet minuta nije upisao u strelce (šut 0/3).

Pogledajte više