POSLEDNJI PROZOR KVALIFIKACIJA: U Gruziju po vizu za EP

Novosti online 16. 02. 2021. u 22:38

MUŠKA košarkaška reprezentacija Srbije se juče u beogradskom hotelu "Kraun plaza" okupila pred odlučujuće mečeve poslednjeg kvalifikacionog "prozora" za odlazak na EP 2022.

FOTO: N. Paraušić

 "Orlovi" bi trebalo danas, u prepodnevnim časovima, da odlete u Gruziju, u Tbilisi, gde ih prvo u petak od 16.00 očekuje meč sa domaćinom, dok je u nedelju na programu utakmica protiv Švajcarske (13.00).

U meču sa Gruzijom će na klupi umesto selektora Igora Kokoškova, koji ima obaveze sa Fenerbahčeom u Evroligi, sedeti njegov pomoćnik Dejan Milojević.

- Znamo šta su nam ciljevi, napravili smo jednu kvalitetnu reprezentaciju. Daću sve od sebe da sprovedemo Igorove zamisli i da već na prvoj utakmici obezbedimo plasman na kontinentalni šampionat - podvukao je Milojević jasan cilj.

Put Gruzije će krenuti 15 igrača: Ognjen Jaramaz, Nikola Rebić, Nemanja Nenadić, Aleksa Avramović, Danilo Anđušić, Luka Ašćerić, Nemanja Dangubić, Marko Luković, Dalibor Ilić, Marko Radovanović, Miroslav Raduljica, Filip Petrušev, Boriša Simanić, Dragan Apić i Stefan Đorđević, dok bi nacionalnom timu za meč sa Švajcarcima zajedno sa Kokoškovim trebalo da se priključe dvojica "evroligaša", Vasilije Micić i Marko Gudurić.

TABELA: 1. Gruzija (4-0) 8, 2. Srbija (2-2) 6, 3. Finska (1-3) 5, 4. Švajcarska (1-3) 5. nG. K.

Pogledajte više