LUČIĆEVA RAPSODIJA: Reprezentativac Srbije prva violina Trinkijerijevog tima

G. Kelić

06. 02. 2021. u 20:26

VELIKI razlog za odlične ovosezonske igre košarkaša Bajerna iz Minhena leži u činjenici da srpski košarkaš iz redova nemačkog šampiona Vladimir Lučić igra košarku života.

FOTO: EPA

U prošloj utakmici Evrolige u kojoj su Bavarci posle čudesnog preokreta (gubili sa 16 poena razlike) savladali berlinsku Albu rezultatom 101:95 posle produžetka, Lučić je bio najbolji akter meča i sa nekoliko dobrih poteza u završnici odlučujući faktor u trijumfu svog tima.

Srpski reprezentativac je za 35 minuta na parketu postigao 20 poena, uhvatio šest lopti i podelio dve asistencije, čime je minhenski velikan stigao do svoje 15. pobede u najjačem košarkaškom evropskom takmičenju i pozicije broj pet na tabeli koja ga vodi u top osam.

- To je mentalitet našeg tima. Nekoliko puta ove sezone pokazali smo da možemo da se vratimo iz velikog minusa. Treniramo izuzetno naporno i nikada ne odustajemo. Ovo je velika pobeda za nas. Znamo koliko je Alba kvalitetan tim, imaju mnogo talenata. Biće velika borba do kraja sezone sa njima - istakao je Lučić nakon pobede.

Bivši košarkaš Partizana je ove takmičarske godine jedan do najkonstantnijih igrača u timu Andree Trinkijerija. U proseku postiže 13,6 poena, 4,8 skokova i 1,4 asistencije po čemu igra najefikasniju sezonu u karijeri još od 2012/2013. kada je kao kapiten crno-belih ostvarivao brojke od 13,7 poena, 4,8 skokova i 0,8 asistencija, što ga je kasnije preporučilo da započne inostranu karijeru i da potpiše ugovor sa španskom Valensijom.

Uz sve to, Lučić je sredinom oktobra prošle godine ostvario rekord karijere u Evroligi pošto je na gostovanju Makabiju ubacio 26 poena. Na sve to, momak iz Beograda nikada nije bio sigurniji u šutu za tri poena - 44,3 odsto, dok je i sa linije slobodnih bacanja jedan od najpreciznijih u ligi (91 odsto uspešnosti).

Ukoliko ga povrede zaobiđu, a neretko je znao sa njima da muku muči tokom karijere (između ostalog i ove sezone iz istog razloga propustio osam utakmica), Lučić bi mogao da svoj tim po prvi put odvede u četvrtfinale Evrolige.

Pogledajte više