RAZLAZ PARTIZANA I MEKINTAJERA: Amerikanac ide u Panatinaikos

G. K. 22. 01. 2021. u 20:34

PUTEVI Partizana i Kodija Milera Mekintajera se, izgleda, razdvajaju u dva pravca, pa će svako krenuti svojom putanjom, pošto se crno-beli nalaze pred raskidom ugovora sa američkim plejmejkerom koji, očigledno, igrama nije zadovoljio.

Kodi Miler Mekintajer Foto: Evrokup

Mekintajer se neće naći u protokolu sutrašnjeg meča 16. kola ABA lige, u kojem od 19.00 "parni valjak" dočekuje FMP. Klub i igrač se nalaze pred dogovorom, prema kojem bi obe strane iz ugovora izašle što "bezbolnije". Navodno, trener Panatinaikosa Odet Kataš je "zagrizao" da dovede Amerikkanca u Atinu.

Odlazak Mekintajera, takođe, za sobom povlači i niz drugih pitanja, kao što je eventualno novo ime na poziciji organizatora igre, s obzirom na to da će trener Saša Filipovski na raspolaganju imati samo Džoša Perkinsa, kao originalnu "jedinicu", ali tom zadatku, po potrebi, može da odgovori i Ognjen Jaramaz.

Iz kluba, tačnije od sportskog direktora Nikole Lončara, u prethodnom periodu se moglo čuti da klub neće po svaki cenu dovoditi nova pojačanja (prevashodno se to mislilo na dovođenje krilnog centra), ali i da su finansijska sredstva za to osigurana. Sada veliko pitanje stoji da li su se (ne)očekivanim odlaskom Mekintajera stvari po tom pitanju promenile ili će Filipovski "iz zamrzivača" izvaditi svog zemljaka Alekseja Nikolića, koji već trenira sa crno-belima, pokušavajući da uđe u takmičarsku formu posle oporavka od velike povrede koju je doživeo prošle sezone. Takođe, postavlja se i pitanje razumnosti dovođenja novog igrača u trenutku kada je sezona za Partizan (barem onaj važniji deo) praktično pred završetkom. Možda je upravo ovo period kada bi "valjak" trebalo da se fokusira na "pojačanja" iz svog omladinskog pogona, što je, takođe, Lončar u nekoliko navrata spominjao.

Pitanja je mnogo, vremena sve manje, kao i mogućnosti da se ova godina preokrene nabolje u rezultatskom smislu za sve partizanovce.

Pogledajte više