UMALO OD GOTOVOG VERESIJA: Zvezdi pripala neizvesna završnica protiv Panatinaikosa

Novosti online 30. 12. 2020. u 18:51 >> 21:07

CRVENA zvezda u 17. kolu Evrolige igra u dvorani "Aleksandar Nikolić" dočekaće grčki Panatinaikos.

FOTO: KK FMP

Od početka meča Zvezda je kontrolisala igru. Odličnu rolu pružio je Kori Volden na početku meča. Poveli su gosti 6:0, a posle se probudila Zvezda. Imala je domaća ekipa 10 poena prednosti, ali nakon 10 minuta "samo" 22:15. 

Održavala je ekipa Dejana Radonjića prednost u prvoj polovini druge četvrtine, a kako je vreme teklo uspevali su igrači Zvezde da se još odlepe, te u jednom trenutku poenima Radanova dođu do 17 poena prednosti.  Ipak, na poluvremenu 48:37. 

Usledila je pomalo čudna treća deonica. Pogodio je Jagodić-Kuridža jedno slobodno bacanje, dugo su bili bez pogotka iz igre i jedni i drugi, te je pet minuta u trećoj deonici bio rezultat 1:0. 

Uspeli su do kraja četvrtine ipak da se razigraju igrači i jednog, ai  drugog tima. Te je u poslednjih deset minuta Zvezda i dalje bila dvocifrena 57:46. 

Razigrao se Nemanja Nedović u poslednjoj četvrtini. Panatinaikos se vratio u meč, u jednom trenutku imali su minus od svega šest poena. Ipak, sredinom četvrtine Kolom pogađa za tri i vraća Zvezdu na dvocifreni suficit. 

Razigrao se U završnici Papapetru, koji je doneo izjednačenje belo-zelenima 68:68, upravo tim rezultatom ušlo se u poslednji minut. U drugom poluvremenu Zvezda je postigla svega 26 poena, a to je iskoristio grčki tim da se vrati u potpunosti u meč. 

Na kraju lucidnošću Voldena Zvezda dolazi do pobede 74:71.  Najefikasniji u domaćem sastavu bio je Kori Volden sa 17, a Kino Kolom postigao je 13 poena, dok je Dobrić dodao 11. Sa druge strane Papapetrou je ubacio 20, dok je Nedović upisao 13 poena. 

Crvena zvezda – Panatinaikos 74:71 (22:15, 26:22, 9:9, 17:25) 

Dvorana: Aleksandar Nikolić,

Sudije: Migel Anhel Perez, Karmelo Paterniko, Sefi Šemeš

CRVENA ZVEZDA: O'brajant 5, Volden 17, Uskoković, Davidovac 6, Lazić, Rit 7, Radanov 5, Dobrić 11, Jagodić Kuridža 6, Simanić, Kuzmić, Kolom 13

PANATINAIKOS: Mak 5, Papajanis 5, Bokordis, Papapetrou 20, Kaseakis 3, Kalaicakis, Foster 2, Nedović 16, Vajt 8, Mitoglu 4, Bentil 6, Sant Ros 2. 

40. MINUT - POgodio je dva bacanja Džoni O'brajant, odlična odbrana Zvezde potom, krade Volden loptu. Siguran Volden sa penala. Zvezda na 72:71 nakon što je Papapetru pogodio za tri. Volden krade loptu Nemanji Nedoviću i dva bacanja uz dva bacanja Džonija O'brajanta koja su prethodila,  Crvena zvezda dolazi do pobede 74:71. 

39. MINUT - Davidovac dobro brani, Papapetru ne pogađa, a dekoncentrisan je bio Dobrić koji nakon osam sekundi nije preneo loptu na polovinu protivnika. Panatinaikos je uspeo da spusti na 68:62. Promašio je Nedović konstrukciju nakon šuta za tri, a Volden je dozvolio Papapetruu da uhvati loptu, a još gore po crveno-bele pogodio je uz faul. 

37. MINUT - Dobio je Kolom slobodno bacanje zbog tehničkog faula. Domaćin ima veliku prednost pred završne minute 68:57. 

34. MINUT - Zvezda je izašla iz bonusa, Vajt je bio polovičan. Sa druge strane dva puta je precizan bio Kolom. 65:65. Probao je Španac za tri, ali je promašio obruč. 

35. MINUT - Kolom pogađa prve poene za Crvenu zvezdu u poslednjoj deonici 62:52. 

33. MINUT - Jagodić-Kuridža promašuje šut za tri poena. Zvezda i dalje bez poena u nastavku. Iznudili su crveno-beli u sledećem napadu dva faula rivala, a na kraju je Volden to lagano položio

31. MINUT - Prvi problemi za Zvezdu. Trojkom Nedovića prednost Zvezde je ponovo jednocifrena, ali to nije sve. Sant Ros je ukrao loptu Voldenu i došao do lakih poena 57:50.

TREĆA ČETVRTINA Crvena zvezda - Panatinaikos 57:49 

30. MINUT - Postigla je ekipa Olimpijakosa svega 9 poena, isti broj koševa postigla je i Crvena zvezda. 

28. MINUT - Duop Rit dolazi do svog sedmog poena u veoma kratkom periodu. 

25. MINUT - Konačno poeni. Bentil je pogodio prve poene u trećoj deonici za goste. Dok je odmah vratio trojkom Duop Rit koji je nekoliko trenutaka ranije ušao u igru. 

24. MINUT - Veoma sport period igre, igra se tvrdo na obe strane. Za četiri minuta igre u ovom periodu postignut je samo jedan poen. 

22. MINUT - Jedan poen postigli su igrači Zvezde, polovičan je sa penala bio Marko Jagodić-Kuridža. Imala je Zvezda sreće, na početku trećeg perioda ni grčki tim se nije previše istakao šutem, 49:37

KRAJ DRUGE ČETVRTINE Crvena zvezda - Panatinaikos 48:37 

Volden je u prvom poluvremenu postigao 13 poena, sa druge strane 12 je postigao Nemanja Nedović. Crvena zvezda sa distance večeras dobro izgleda, a upravo je to donelo domaćinu prednost. 

18. MINUT - Aleksa Radanov pokazuje da zaslužuje prostor u rotaciji Zvezde, njegovim poenima crveno-beli dolaze do 48:31. 

15. MINUT - Iz praktično bezizlazne situacije Zvezda trojkom Dobrića ponovo dolazi do poena... 

16. MINUT - Dva puta je za tri pogodio Kolom, a potom i Ognjen Dobrić, Zvezda na 38:25, gosti traže minut odmora. 

13. MINUT - Serija Panatinaikosa od 5:0, ne sme Zvezda da se opušta previše protiv grčke ekipe, te je Dejan Radonjić zvao tajm-aut da to i objasni svojim izabranicima.

11. MINUT - Kori Volden se nalazi na zasluženom odmoru nakon što je postigao tačno polovinu poena Zvezde u prvoj deonici. Marko Jagodić-Kuridža pogađa za tri poena i odvodi crveno-bele na 25:15.

KRAJ PRVE ČETVRTINE Crvena zvezda - Panatinaikos  22:15 

10. MINUT - Energiju je u postavu zvezde uneo mladi Aleksa Radanov, a izabranici Dejana Radonjića dolaze do novih poena i 22:13. 

8. MINUT - Fantastična igra Voldena, novi poeni za maksimalnu prednost Zvezde do sada +6. 

7. MINUT - Davidovac laganim polaganjem donosi prednost zvezdi, pokušao je Vajt sa druge strane, ali su domaći uspeli da se odbrane. Pogodio je Nedović za tri, vratio sa druge strane Volden 16:13. Potom je usledio faul u napadu Bentila. 

5. MINUT - Dobrić pogađa za tri, dobra odbrana Zvezde dovela je do kontre i trojke crveno-belih. Pogodio je potom i O'brajant, na semaforu 9:10.  

3. MINUT - Zvezda je na početku imala problema sa organizacijom napada. Eron Mek i Šelvin Mek pogodili su za tri. Kuzmić je sa linije za sl. bacanja otvorio meč za crno-bele. 


Pratite Novosti sport na Fejsbuku 

Pogledajte više