CRNO-BELI GOSTUJU KRKI U ABA LIGI: Ponovo biti ili ne biti za Partizan

G. K.

18. 12. 2020. u 21:11

NE CVETAJU ruže ove sezone košarkašima Partizana u regionalnom takmičenju, ali će sa gostovanja Krki u poslednjem meču u 2020. godini, što se tiče ABA lige, pokušati da se vrate sa pobedom, kojom bi ulazak u novu godinu bio za nijansu lepši (17.00).

FOTO: M. Vukadinović

Crno-belima je svaki sledeći meč na Jadranu biti ili ne biti, a kroz prošlost je gostovanje u Novom Mestu znalo da bude nezgodno.

- Krka je neugodan protivnik zato što postavlja igru dosta riskantno. Moramo da odigramo sa visokom koncentracijom, pogotovo u odbrani i skoku da koristimo svoje prednosti. Takođe broj izgubljenih lopti treba da svedemo na minimum i odigramo pametno, timski - istakao je Saša Filipovski, strateg Partizana.

Slovenački tim trenutno ima bilans od četiri trijumfa i šest poraza (u poslednja tri kola zabeležio pobede). Igra se vrti oko iskusnog hrvatskog šutera, Roka Stipčevića, američkog beka Roderika Kamfora, a tu je i nekadašnji igrač Partizana Adin Vrabac.

- Utakmice protiv Krke su uvek specifične, kako zbog same dvorane, tako i zbog načina na koji igraju. Evidentno je da se nalaze u dobroj formi. Neće biti nimalo lako, ali imamo plan kako da protiv njih odigramo dobru utakmicu i zabeležimo pobedu - naglasio je centar "parnog valjka" Nikola Janković.

Pogledajte više