ZVEZDA ODIGRALA NAJLOŠIJI MEČ U SEZONI: Split bio blizu senzacije, crveno-beli preživeli

Č. V.

15. 11. 2020. u 21:10

KOŠARKAŠI Crvene zvezde su posle dosta poteškoća uspeli da pobede Split sa 78:76 u dvorani "Aleksandar Nikolić" u sedmom kolu ABA lige.

FOTO: KK Crvena zvezda

Sjajno je igrao hrvatski tim. Nije se uplašio favorizovanog protivnika i bio je na korak od velikog iznenađenja. Ipak, crveno-beli su uspeli na iskustvo da se izvuku i ostanu ne poraženi u regionalnom takmičenju.

Split je vodio tokom većeg dela utakmice, imao je i dvocifrenu prednost. Koliko se Zvezda mučila pokazuje podatak da je povela tek nakon poena Tejlora Ročestija na kraju treće četvrtine.

Nije domaćin uspeo da se odlepi u poslednjem kvaratlu, čak šta više tim koji sa klupe predvodi Ivica Skelin je bio veoma blizu trijumfa. Na minut do kraja Marko Luković je pogodio trojku za plusa dva za Split - 74:76.

U sledećem napadu je dva bacanja realizovao Džoni O'Brajant, da bi potom Džordan Lojd ukrao loptu i lagano poentirao. Nakon toga je usledio faul u napadu igrača Splita i to je bilo to.

Gosti su imali poslednjni napad da ipak dođu do pobede ili produžetka, ali Luković nije uspeo da pogodi trojku.

Najefikasniji u pobedničkom timu je bio Džoni O'Brajant sa 18 poena, dok je Marko Simonović dodao 15. Na drugoj strani Marko Luković je meč okončao sa 25 poena, pratio ga je Antonio Vranković sa 21.

Zvezda sada ima učinak 7-0, a Split 3-4.

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više