OBRADOVIĆ PRED BAJERN: Znaju šta rade, imaju i glavu i rep

Novosti online 05. 11. 2020. u 15:00

KOŠARKAŠI Crvene zvezde u petak gostuju u "Audi domu" ekipi Bajerna u Minhenu, a očekivanja od tog meča izneo je trener crveno-belih Saša Obradović.

FOTO: KK Cibona/Željko Baksaj

Strateg kluba sa Malog Kalemegdana izuzetno ceni narednog rivala i ističe da je odlično vođen od strane bivšeg trenera Partizana Andree Trinkijerija.

- Veliko poštovanje prema radu Trinkijerija koji je ostavio pečat ovde. Znaju šta rade, imaju i glavu i rep, igraju čvrsto, sigurno teška utakmica za nas i gledajući težak raspored pred nama, više ćemo najverovatnije učiti iz utakmica nego iz treninga. Ali, sama utakmica može nam dati neke odgovore o momentumu i statusu ekipe - rekao je Obradović.

Ekspediciju Crvene zvezde očekuje i nimalo jednosatavan put do Minhena. Najpre se ide avionom, a onda autobusom preko Štutgarta do Minhena.

Najiskuniji igrač u taboru crveno-belih Marko Simonović takođe ima samo reči hvale za Bavarce.

- Ekipa koja je po mom skromnom mišljenju pokazala najviše u Evroligi do sada. Igraju zaista dobro. Izgubili su na jedan šut od Armanija, ostale dobili… Odlična ekipa, odlično vođena, jasna je ideja šta se radi na terenu, znaju se uloge, lideri, želje. Igraju dobru timsku košarku, ali imamo i mi naše adute, prednosti i šanse u odnosu na njih. Moramo da odgovorimo na isti način, Zato je cilj pokriti tamo gde smo slabiji, i napasti gde smo jači - istakao je Simonović.

Ovaj 34-godišnjak navodi da poznaje neke od igrača Bajerna. Sa Džejlenom Rejnoldsom je igrao u Zenitu, a Vladimirom Lučićem u reprezentaciji Srbije.

- Roster im je sjajan, Vladimir Lučić je odličan, Džejlen Rejnolds, sa kojim sam igrao u Zenitu, izuzetan napadač. Igrači koji generalno nisu prestari, ali imaju ogromno iskustvo, znaju svoje uloge, očekuje nas nimalo lagan posao - zaključio je Simonović.

Podsetimo, utkamica Bajern - Crvena zvezda igra se u petak od 20.30.

Pogledajte više