ZVEZDA DOVOĐENJEM O' BRAJANTA KOMPLETIRALA TIM: Crveno-beli moćni za ABA ligu, Top 8 Evrolige realan cilj

V. P.

20. 10. 2020. u 21:57

ANGAŽOVANjEM sedmog stranca Crvena zvezda je kompletirala tim za aktuelnu sezonu.

FOTO: N. Paraušić

Poslednja figura na trenerskoj tabli Saše Obradovića je 27-godišnji Amerikanac Džoni O'Brajant, koji pokriva obe centarske pozicije i drugačiji je tip igrača od Emanuela Terija, kome su atletske moći osnovni kvalitet.

I bez poslednjeg pojačanja koje će unaprediti igru u reketu, takođe i dodati još jednu pretnju u šutu za tri poena, crveno-beli su u prva tri kola pokazali da imaju moćan tim za jadransku konkurenciju. Primer je prethodni meč sa Mornarom, već viđenim učesnikom plej-ofa ABA lige, koga su prosto demolirali u meču u kojem su Tejlor Ročesti i Emanuel Teri odigrali tek prve minute.

- Biće potrebno vremena za stvaranje hemije sa novim igračima, ali verujem da će ova grupa biti sve bolja - rekao je Obradović posle lekcije odličnom sastavu Barana.

Zvezda je sa Ročestijem dobila na napadačkom potencijalu, i košgeterski i u kreaciji igre. Sa Terijem efikasnu opciju u "pik" igri, takođe i centra dovoljno pokretnog da u odbrambenom preuzimanju brani i protivničke bekove. Sa O'Brajantom najkompletnijeg visokog igrača u sastavu, koji predstavlja pretnju i u igri leđima i licem prema košu.

- Menadžment kluba i stručni štab oformili su moćan tim - smatra veteran Ročesti, povratnik među crveno-bele, koji je na neki način ostao dužan navijačima imajući u vidu da Zvezda u njegovom mandatu nije osvojila ABA ligu.

Sa Lengstonom Holom, Korijem Voldenom i Džordanom Lojdom u bekovskoj liniji, Ročesti ima sve preduslove za "iskupljenje". Sasvim je jasno da je za Zvezdu sve osim titule u regionalnom takmičenju veliki neuspeh, ali ostaje otvoreno pitanje šta bi moglo da se okarakteriše uspešnom evroligaškom sezonom. Dok se ne vidi kako će tim funkcionisati u narednom periodu na najvišem takmičarskom nivou, plasman među osam najboljih je dovoljno velika ambicija.

O ambiciji da se napadne vrh Evrolige, rano je govoriti...

Zapratite Novosti sport na Fejsbuku

Pogledajte više