MICIĆU NEDOSTAJAO LARKIN: Košarkaši Zenita iznenadili Efes na startu Evrolige, Žalgiris odneo veliki plen iz pirejske luke

V. P.

02. 10. 2020. u 21:20

MOŽDA i nije iznenađenje što je nova sezona Evrolige počela iznenađujućim rezultatima. Efes kao neprikosnoveni lider izgubio je na svom terenu od Zenita (69:73), Olimpijakos kod kuće od Žalgirisa (67:68), što je svakako posledica i preduge pauze izazvane virusnom pandemijom.

Vasilije Micić / Foto N. Paraušić

Jedan od razloga poraza Efesa svakako je i odsustvo najboljeg igrača Šejna Larkina. Srpski reprezentativac Vasilije Micić odigrao je dobru utakmicu sa 17 poena i devet asistencija (7/12 za dva, 0/4 za tri), ali njegov tim u duelu sa rivalom iz Sankt Peterburga jednostavno nije ličio na sebe. Zenit su do velike pobede vodili plejmejker Kevin Pengos sa 23 poena i sedam asistencija, dok je bivši bek Crvene zvezde Kej Si Rivers postigao 14, uz pet skokova.

Žalgiris se vratio iz pirejske luke sa velikim plenom, i to zahvaljujući 19-godišnjem momku Rokasu Jokubaitisu, koji je tri sekunde pre kraja pogodio oba slobodna bacanja. Litvanskog šampiona predvodio je Marijus Grigonis sa 15 poena, bivši centar Partizana Žofri Lovernj ubacio je 13, dok je u ekipi Olimpijakosa najefikasniji bio doskorašnji centar Budućnosti Hasan Martin sa 12 poena.

Derbi 1. kola odigran je u Barseloni, gde je novi trener Katalonaca Šarunas Jasikevičijus debitovao trijumfom nad CSKA (76:66). Brendon Dejvis je postigao 18 poena, Nikola Mirotić 17 za pobednički tim, dok je Moskovljane u odsustvu bolesnog Nikole Milutinova predvodio Toko Šengelija sa 15.

Pobedu je upisala Valensija, koja je u neizvesnom meču savladala Asvel (65:63). Trijumfu je sa šest poena doprineo srpski košarkaš Nikola Kalinić, dok u sastavu španskog tima nije bilo Vanje Marinkovića zbog povrede. Makabi je na svom terenu bio bolji od Albe (80:73), uz 18 poena Anđela Kalojara i po 12 Otela Hantera i Krisa Džonsa. U redovima Albe najefikasniji je bio Markus Erikson sa 18.

Pratite "Novosti sport" na Fejsbuku

Pogledajte više