LOPTU ZAMENIO GAJBICAMA: Legendarni košarkaš BiH, zbog korone, primoran da se bavi atipičnim zanimanjem za jednog bivšeg sportistu

Novosti online 27. 07. 2020. u 11:21

KRIZA uslovljena pandemijom virusa korona posebno je pogodila sportske klubove i radnike, a to se najbolje može videti na primeru legendarnog bosanskohercegovačkog košarkaša Samira Lerića.

Foto: Printskrin

Rekorder po broju nastupa u reprezentativnom dresu, koji je tokom 12 godina nosio na pet šampionata Evrope, se, kako piše "Oslobođenje", sada bavi atipičnim zanimanjem za jednog bivšeg profesionalnog sportistu - skladišti i dostavlja proizvode u sklopu jedne sarajevske firme.

- Reč je o firmi iz oblasti prehrambene industrije, a mnoge iznenađuje što se Lerić odlučio za ovaj posao s obzirom na to da poseduje veliko košarkaško iskustvo kao igrača, ali i činjenicu da ima i diplomu profesora sporta, kao i diplomu višeg sportskog trenera - navodi list iz Sarajeva.

Samir Lerić je igrao na poziciji centra i nastupao je za brojne klubove u toku karijere (Ankara, Pivovarna Laško, Polonija...), dok je karijeru završio 2012-13 u dresu Bosne. Poslednjih godina bio je angažovan u SKK Student iz Mostara, koji je posle prekinute sezone zbog virusa korona stekao pravo nastupa u prvom rangu bosanskohercegovačke košarke. Međutim, nedostatak finansija im je stvorio poteškoće, zbog čega i neće nastupati u Prvenstvu BiH, što se očigledno odrazilo i na Lerića koji je odlučio da pronađe novi posao.

Zbog fotografije koja se pojavila na društvenim mrežama, i na kojoj se Lerić vidi kako nosi gajbicu, mnogi komentarišu da bi Košarkaški savez Bosne i Hercegovine trebalo da se pozabavi njegovim slučajem, posebno ako se zna šta je sve dao za reprezentaciju.

- Mislio sam da ću za stalno ostati u sportu, ali u ovim vremenima ništa se ne može predviđeti sa sigurnošću. Jedna vrata su nažalost zatvorena, tamo gde sam se najbolje snalazio, ali otvorila su se nova. Sportski radnik teško može sebi priuštiti da ne radi pola godine, kao što je sada slučaj u vreme situacije sa Kovid-19 - rekao je Lerić za BHBasket.

Pogledajte više