"OVO JE LUDO!" NBA šampion zapanjen "grobarima": Igram 18 godina profesionalnu košarku, nisam ovo video u životu!

Novosti online 08. 02. 2024. u 23:00

Partizan je u neverovatnoj završnici ispustio trijumf protiv Bajerna, ali nešto drugo je na tom meču ostavilo najjači utisak na gotujućeg košarkaša, Serža Ibaku.

EuroleagueTV

Šampion NBA lige sa Toronto Reptorsima 2019, triput član idealne defanzivne NBA petorke, a dvaput najbolji bloker u najjačem prvenstvu na svetu, zaprepastio se u kakvoj atmosferi je nastupio u Beogradu.

Bajern je pobedio Partizan na dramatičan način, a Ibaka je ovo izjavio kada je, pred kamerom EvroligaTV-a, upitan šta je bilo ključno za preokret gostiju:

- Držali smo se. Znali smo da neće lako. A znali smo, naročito jer Partizan igra kod kuće i ima stvarno lude navijače! Ja nikada nešto ovako nisam video u životu. A 18 godina profesionalno igram košarku - rekao je centar rođen u Kongu, koji ima i špansko državljanstvo.

Centar Bajerna Serž Ibaka, levo, sa brojem 14, pozdravlja košarkaše Partizana / FOTO: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ovaj 34-godišnjak je posle natupa za lokalni Inter Klub, igrao i za Ospitale, Manresu, a onda je, kao 24. pik NBA drafta 2008 (tada izabran od strane Sijetl Supersoniksa, koji su nedugo zatim promenili i lokaciju i ime), zaigrao za Oklahoma siti tander, i to sve do 2016. 

Usledili su potom nastupi za Orlando, pa tri sezone za Toronto Reptorse, sa kojima je došao i do NBA trona, da bi od 2020. do 2022. igrao za Los Anđeles Kliperse, jednu sezonu proveo u Milvokiju, a od 16. septembra 2023. član je Bajerna.

BONUS VIDEO: Top 10 najboljih poentera u NBA

Pogledajte više