SFEROPULOS ČESTITAO IGRAČIMA: "Miloš je neverovatan, ali svaki igrač je dao doprinos pobedi"

V. P. 22. 12. 2023. u 07:00

TRENER Crvene zvezde Janis Sferopulos prvi put je vodio ekipu protiv Makabija otkad je napustio klupu tima iz Tel Aviva.

FOTO: M. Vukadinović

- Čestitam igračima na pobedi, borili su se za svaku loptu i u odbrani i u napadu. Mnogo igrača je učestvovalo na obe strane terena. Makabi ima veoma talentovan i atletski moćan tim, pokazali su dobro defanzivno lice i svi učestvovali u ofanzivnom delu utakmice. Kontrolisali smo meč i pobedili, moramo da nastavimo da se borimo zajedno. Za mene je ovo bila specijalna utakmica, jer sam prvi put igrao protiv Makabija od odlaska.

Nije moglo da prođe bez pohvala na račun fantastične Teodosićeve igre.

- Miloš je igrao neverovatno. Znamo koliko je talentovan i kakve veštine ima, kreirao je za druge i zaslužio velike pohvale. Košarka je timska igra, svi su pomogli, i Lazić sa pet faulova je bio veoma važan faktor. Mnogo čudnih stvari u ovoj utakmici, nije bilo publike, igrali smo kod kuće iako nismo često trenirali u ovoj dvorani.

Upitan je da li su dešavanja sa Šabazom Nejpirom uticala da se tim ujedini i odigra odličnu utakmicu.

- Ne znam koji je razlog, možda je i to imalo nekog uticaja. Sigurno je da su svi igrači dali veliki doprinos ovoj pobedi.

Pogledajte više