ODE PANTER! Kapiten Partizana dobio ponudu koja se ne odbija

Novosti online 07. 12. 2023. u 08:20

Kevin Panter bi mogao konačno da obuče dres nacionalnog tima jedne zemlje, ali to neće biti Srbija, čije državljanstvo poseduje.

ABA liga/Dragana Stjepanović

Kako saznaje portal sportsport.ba, Partizanov kapiten je među najozbiljnijim kandidatima da obuče dres reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamošnji Savez želi veliko inostrano pojačanje, a mete su Panter i Makabijev Vejd Boldvin. Prema FIBA pravilima, svaka reprezentacija može da ima jedno naturalizovano pojačanje, pa su u BiH suzili izbor na Pantera i Boldvina. Inače, Panterov rođeni brat Kifer od letos igra za bosanski klub Orlovik iz Žepčea.

Amerikanci u evropskim reprezentacijama su poslednjih godina redovna pojava od koje do sada nisu „oboleli“ samo Srbija, Litvanija i Letonija. Dres BiH su od američkih košarkaša do sada nosili Henrik Domerkant, Aleks Renfro i Džon Robertson. Poznato je da Ameriknaci naplaćuju reprezentativne usluge, a prema saznanjima bosanskog portala, Panter je skuplja opcija od Boldvina.

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u februaru očekuje početak kvalifikacija za Evrobasket 2025. godine u grupi sa Francuskom, Hrvatskom i Kiprom, iz koje na završni turnir idu tri najbolje ekipe. Plan KS BiH je da do tada pasoš dobije i Luka Garza, Amerikanac bosanskog porekla koji igra za Minesotu i ne bi se računao kao naturalizovani igrač. Na isti način će državljanstvo dobiti i Tarik Biberović iz Fenerbahčea.

Uz dugogodišnje zvezde tima poput Jusufa Nurkića i Džanana Muse, mogla bi to da bude respektabilna reprezentacija jer su tu još neka poznata regionalna imena poput Kenana Kamenjaša, Edina Atića, Aleksandra Lazića, Amara Gegića...

BONUS VIDEO: Oni su naš ponos! Posle Đokovića, Jokiću uručeno značajno priznanje

Pogledajte više