KOŠARKAŠKI ŠOK: Crvena zvezda smenila trenera, Duško Ivanović dobio otkaz!

Novosti online 21. 10. 2023. u 19:53

Posle jedne pobede i tri poraza u Evroligi, a uoči "večitog derbija" u elitnom evropskom klupskom takmičenju, KK Crvena Zvezda je obavestio javnost da Duško Ivanović više nije prvi trener seniorskog tima crvneo-belih.

FOTO: M. Vukadinović

U kratkom saopštenju se navodi:


"Klub se ovom prilikom još jednom zahvaljuje Dušku Ivanoviću na svemu što smo zajedno učinili u prethodnom periodu, ogromnom radu i trudu koji je uložio, načinu na koji je predstavljao klub kao trener prvog tima, i želi mu mnogo zdravlja i uspeha u narednom periodu i na novom profesionalnom izazovu.

Duško Ivanović preuzeo je ekipu tokom novembra 2023.godine, sa Crvenom zvezdom je osvojio dva trofeja, Kup Radivoja Koraća i prvenstvo Srbije, igrao je finale ABA lige, i nakon lošeg starta, završio takmičenje u Evroligi sa učinkom 17-17.

O izboru novog trenera, KK Crvena zvezda će blagovremeno obavestiti javnost".

Učinak Duška Ivanovića u sezoni 2023/2024:

U ABA ligi je ove sezone, posle poraza od Partizana u minulom finalu, Zvezda ostvarila tri pobeda u isto toliko  nastupa (protiv Igokee i Borca u gostima, a protiv Cedevita Olimpije kod kuće).

Evroligu je Zvezda maestralno počela, deklasiravši Asvel sa 21 poenom razlike, ali je onda redom gubila u gostima od Žalgirisa (79:74), u Beogradu od Monaka (76:82) i dan pre Ivanovićeve smene u Bolonji od Virtusa sa 85:79.

A u četvrtak - derbi

Narednu utakmicu u elitnom nadmetanju crveno-beli igraju u četvrtak od 18.30 kao gosti "večitog rivala", Partizana, a pre toga u ponedeljak od 18 časova Zvezda gostuje FMP-u u ABA ligi.

BONUS VIDEO: Nestvarno - ovo su Rusi zasvirali kada su fudbaleri Zvezde izašli na teren u Sankt Peterburgu

 
Pogledajte više