MOKA, DUCI, KAPONJA... Novi dresovi Crvene zvezde slave generaciju osvajača evropskog trofeja

Novosti online 25. 09. 2023. u 19:21

NOVI dres košarkaša Crvene zvezde mogao bi da bude bestseler među starijom navijačkom populacijom. Odabran je retro dizajn, u čast generacije koja je 1974. godine osvojila Kup pobednika kupova, što je prvi evropski trofej za neki srpski klub.

FOTO:KK Crvena zvezda

Tu generaciju predvodila su velika imena poput Zorana Slavnića, Ljubodraga Ducija Simonovića, Dragana Kapičića i Dragiše Vučinića, deo tima koji je sa klupe vodio legendarni profesor Aleksandar Nikolić bili su i Goran Rakočević, Zoran Lazarević, Ivan Sarjanović, Božidar Pešić, Radivoje Živković, Dragoje Jovašević, Zoran Latifić i Ljupče Žugić.

Font na dresovima kompanije Adidas, brenda koji je već dugo deo crveno-bele košarkaške porodice, biće isti kao onaj pre 50 godina. Brojevi utisnuti zlatnom bojom simbolizuju uspeh te generacije, zanimljivo je i nije slučajno to što će na poleđini dresa sa brojem 11 biti ispisano isto prezime kao pre pet decenija – Simonović (Marko).

- Zadovoljstvo nam je što nastavljamo saradnju sa takvim sportskim brendom kao što je Košarkaški klub Crvena zvezda - kaže Tijana Vuković, brend menadžer kompanije Adidas. - Nastavićemo da kreiramo i proizvodimo personalizovane dresove za Crvenu zvezdu, što se radi samo za odabrane klubove poput Real Madrida, Panatinaikosa, Bajerna, Albe, Monaka, Fenerbahčea. Nadamo se da će retro dizajn i zlatna boja na brojevima biti inspiracija igračima da ponove uspeh te sjajne generacije iz 1974. godine, baš kao što je i nama bio podstrek da stvorimo dres vezan za slavnu tradiciju kluba.

Pogledajte više